Sök
Parkering i hamnen

Anvisningar för ankomsten till Åbo hamn

Det är lätt att komma till Åbo hamn. Trängselfria och tydliga vägförbindelser leder ända fram till hamnen och kollektivtrafikens stationer ligger i närheten av terminalerna. Från parkeringsplatserna och stationerna är det kort gångavstånd till färjan. Bekanta dig med ankomstanvisningarna i förväg för att avresan ska förlöpa så stressfritt som möjligt. Med hjälp av kartan och ankomstanvisningarna kan du bekanta dig med de viktigaste rutterna till och från hamnen.

Kör mot Åbo och följ skyltarna till Åbo Hamn eller Hamnen.

Om du använder navigator, skriv in adressen Slottsgatan 86, Åbo.

Parkeringen kan betalas med kort eller med apparna Parkman, Easypark och Moovy. Dessutom kan du betala för parkering med mynt vid automaterna 1, 6, 8, 9, 15. Från alla parkeringsområden är det gångavstånd till passagerarterminalerna.

Parkering och laddning av elbilar kan göras med eParking-applikationen vid laddningsställena för elbilar på Tredje Linjen. Laddkontakter av Type 2 används vid våra laddningsplatser.

Mer information om parkering och parkeringsavgifter hittar du på sidan ”Parkering i hamnen”. >>>

Passagerarhamnen har en egen busstation och tågstation. Båda stationerna ligger cirka 200 meter från terminalerna. Du kommer direkt till hamnen med de turer som anpassats efter avgångstiderna.

Turbussar till Åbo
Om du kommer med buss, välj Åbo Hamn (Åbo) som destination. Du hittar turbussarnas tidtabeller på adressen www.expressbus.fi, www.matkahuolto.fi, www.onnibus.com osv.

Tågturer till Åbo
Om du kommer med tåg, välj Åbo Hamn som destination. Tågtidtabellerna hittar du på adressen www.vr.fi.

Lokalbussar till hamnen
Du kommer till hamnen med lokalbuss nr 1 från Åbo centrum (Flygplatsen–Centrum–Hamnen). Tidtabellerna hittar du på adressen www.foli.fi.

Taxistation i hamnen
Taxistationen finns i den omedelbara närheten av terminalerna. Taxitjänster finns tillgängliga under tiden som färjorna ligger i hamn.

Du kan också beställa en taxi i förväg från taxibeställningen och jämförelsetjänsten: Tel. 020230, www.02taksi.fi/pa-svenska/

Promenadavståndet från salutorget till hamnen längs Aura å är cirka tre kilometer. Om du kommer med cykel kan du lämna cykeln i cykelställningarna framför terminalerna. Det finns också en station för Fölläri-stadscyklar alldeles vid hamnen. Fölläri-stadscyklar

VIKTIG INFORMATION FÖR DE SOM KOMMER MED TÅG

Banarbetet kommer att avbryta persontrafiken mellan Kupittaa station och Åbo centralstation under två år från och med den 15 augusti 2022. Under avbrottet kan du inte resa från Helsingfors till Åbo centralstation, istället stannar tåget vid Kupittaa station.

VR anordnar en ersättningsbussförbindelse för dem som reser från Helsingfors till Åbo hamn och från hamnen till Helsingfors. Bussförbindelsen går från Kuppis station till Åbo hamn och från hamnen (perrong 7) till Kuppis station och biljetter till ersättningsbussen säljs i VR:s vanliga försäljningskanaler när stationen väljs som ”Åbo Satama”.

Karta över trafikarrangemangen i samband med ersättningsförbindelsen av VR mellan Hamn – Kuppis

Läs också instruktionerna för passagerare på Tallink Siljas och Viking Lines sidor