Sök
Parkering i hamnen

Anvisningar för ankomsten till Åbo hamn

Det är lätt att komma till Åbo hamn. Trängselfria och tydliga vägförbindelser leder ända fram till hamnen och kollektivtrafikens stationer ligger i närheten av terminalerna. Från parkeringsplatserna och stationerna är det kort gångavstånd till färjan. Bekanta dig med ankomstanvisningarna i förväg för att avresan ska förlöpa så stressfritt som möjligt. Med hjälp av kartan och ankomstanvisningarna kan du bekanta dig med de viktigaste rutterna till och från hamnen.

Kör mot Åbo och följ skyltarna till Åbo Hamn eller Hamnen.

Om du använder navigator, skriv in adressen Slottsgatan 86, Åbo. Parkeringen i passagerarhamnen under kryssningen kostar 15 euro/26 h. Parkeringen kan betalas med kort eller med apparna Parkman och Easypark. Från alla parkeringsområden är det gångavstånd till passagerarterminalerna.

Passagerarhamnen har en egen busstation och tågstation. Båda stationerna ligger cirka 200 meter från terminalerna. Du kommer direkt till hamnen med de turer som anpassats efter avgångstiderna.

Turbussar till Åbo
Om du kommer med buss, välj Åbo Hamn (Åbo) som destination. Du hittar turbussarnas tidtabeller på adressen www.expressbus.fi, www.matkahuolto.fi, www.onnibus.fi osv.

Tågturer till Åbo
Om du kommer med tåg, välj Åbo Hamn som destination. Tågtidtabellerna hittar du på adressen www.vr.fi.

Lokalbussar till hamnen
Du kommer till hamnen med lokalbuss nr 1 från Åbo centrum (Flygplatsen–Centrum–Hamnen). Tidtabellerna hittar du på adressen www.foli.fi.

Taxistation i hamnen
Taxistationen finns i den omedelbara närheten av terminalerna. Taxitjänster finns tillgängliga under tiden som färjorna ligger i hamn.

Du kan också beställa en taxi i förväg från taxibeställningen och jämförelsetjänsten: Tel. 020230, www.02taksi.fi/pa-svenska/

Promenadavståndet från salutorget till hamnen längs Aura å är cirka tre kilometer. Om du kommer med cykel kan du lämna cykeln i cykelställningarna framför terminalerna. Det finns också en station för Fölläri-stadscyklar alldeles vid hamnen. Fölläri-stadscyklar

Läs också instruktionerna för passagerare på Tallink Siljas och Viking Lines sidor