Sök
Se ankomstinstruktioner

En maritim upplevelse i en unik skärgård

För färjeresenärerna är Åbo hamn porten till världens vackraste skärgård. Från färjan är det en förtrollande utsikt över Östersjöns storslagna natur och den friska havsluften lockar ut passagerarna på däck. De bästa rederiernas nyaste fartyg med hög servicenivå sköter den smidiga färjetrafiken från Åbo till Stockholm. Ombordstigningen har gjorts flexibel och bekväm för att passagerarna redan från början ska ha en njutbar och upplevelserik resa.

De nyaste fartygen

Östersjöns nyaste fartyg. Vid sidan av passagerarnas komfort och trivsel betonas också miljövänlighet.

Unik skärgård

Åbo hamn ligger vid porten till en fantastisk skärgårdsrutt. Det unika landskapet längs rutten är i sig en upplevelse för resenärerna.

Många avgångar

De ledande rederierna i Östersjön har flera dagliga avgångar – morgon och kväll – så att man kan välja det som passar dem bäst.
Bekväm start på resan

En trivsam färjeresa från Åbo börjar bekvämt och utan stress. Med kollektivtrafiken kommer man direkt fram till Viking Lines och Tallink Siljas terminaler och därifrån är det lätt att ta sig till färjan. För dem som anländer med personbil leder det trängselfria och tydligt skyltade vägar till hamnen. Det finns gott om parkeringsplatser på kort promenadavstånd från terminalerna. Rutten från Åbo till Stockholm är också den första etappen av en bilresa vidare ut i Europa. Man kan påbörja sin bilresa i Sverige utvilad efter en trevlig båtresa.

Från Åbo hamn öppnar sig den bekvämaste sjövägen till Sverige. Det är lätt att resa ut och tidtabellerna passar för dem som kommer mera långväga ifrån.

Mångsidigt för alla besökare

Resan från Åbo till Stockholm formar sig efter vare passagerares önskemål. För semesterfirarna erbjuder Sverigebåtarna rikligt med underhållningsprogram. Kryssningsfartygen från Åbo är bland rederiets nyaste och servicenivån på fartygen är hög. Färjorna passar utmärkt också för arbetsresor. Moderna mötesrum och en lugn arbetsmiljö skapar möjligheter för effektiv tidsanvändning.

3

dagliga avgångar

8 000

passagerare om dagen

Erik Söderholm

verkställande direktör

+358 50 5533 100

Antti Pekanheimo

operativ direktör

+358 50 5533 125