Sök

En glittrande destinationshamn för kryssningstrafiken

Åbo är en attraktiv destinationshamn för internationella kryssningsfartyg. Åbo Hamn och Visit Turku samarbetar tätt för att öka kryssningstrafiken till Åbo. Det som skiljer Åbo från de övriga destinationerna i Östersjön är särskilt den vackra skärgårdsnaturen och det intressanta programutbudet. Havet är en naturlig och viktig del av Åbo och de mångsidiga Östersjöstränderna är också lättillgängliga för besökare. Åbo som är känd som en livlig kulturstad och mathuvudstad erbjuder internationella kryssningsresenärer överraskande erfarenheter och nya smakupplevelser på ett avslappnat sätt. Utöver de traditionella historiska sevärdheterna och den trivsamma stranden längs Aura å ges det också möjlighet till intressanta varvsbesök eller att bekanta sig med det lokala livet och den finländska naturen.

Annorlunda destination

Den vackra skärgårdsnaturen och det intressanta programutbudet skiljer Åbo från de övriga destinationerna i Östersjön.

Nära till sevärdheter

Nära till sevärdheter och tjänster. Avståndet till centrum är bara 3 kilometer längs de livfulla strandgatorna utmed Aura å.

Oväntade upplevelser

Åbos rika kulturutbud ger kryssningsresenärerna oväntade upplevelser i en avslappnad miljö.

Hamnen är medlem i olika kryssningsorganisationer

Cruise Europe är en organisation inom kryssningsbranschen vars medlemshamnar ligger i Norra Europa och längs Atlantkusten. Organisationen grundades 1991 av 27 hamnar som ville göra Norra Europa känt som kryssningsdestination. Numera är Cruise Europe ett nätverk som består av 140 medlemshamnar. Hamnarna driver nära samarbete med kryssningsrederierna kring olika frågor om kryssning, t.ex. säkerhet, ansvarsfullhet, hamnservice och kryssningstrafikens utveckling rent generellt.
www.cruiseeurope.com

Cruise Baltic är ett B2B-nätverk där 32 av Östersjöns hamnstäder ingår. Målet med verksamheten är att marknadsföra medlemshamnarna för kryssningsrederier och reseagenter samt för alla andra som vill veta mera om Östersjön som en fantastisk kryssningsdestination. Cruise Baltic grundades 2003 och nätverket strävar efter att genom aktivt samarbete erbjuda högklassiga tjänster och unika upplevelser för kryssningsrederierna och deras kunder som kryssar i Östersjön.
www.cruisebaltic.com

TA KONTAKT

Antti Pekanheimo

operativ direktör

+358 50 5533 125

Annika Schulman

executive assistant

+358 44 5560 181