Haku
Pysäköinti satamassa

Saapumisohjeet Turun satamaan

Saapuminen Turun satamaan on helppoa. Ruuhkattomat ja selkeät tieyhteydet johtavat satamaan perille saakka, ja julkisen liikenteen asemat sijaitsevat terminaalien läheisyydessä. Laivaan pääsee siirtymään kävellen. Tutustu saapumisohjeisiin ennakkoon, jolloin laivamatkalle lähtö sujuu miellyttävän kiireettömästi. Kartan ja saapumisohjeiden avulla pystyt perehtymään tärkeimpiin saapumis- ja poistumisreitteihin.

Aja kohti Turkua ja seuraa opasteita Turun Satama tai Satama.

Jos käytät navigaattoria, syötä osoitteeksi Linnankatu 86, Turku.

Pysäköinnin voi maksaa kortilla tai Parkman-, Easypark- ja Moovy-sovelluksilla. Lisäksi pysäköinnin voi maksaa kolikoilla automaateilla 1, 6, 8, 9, 15. Kaikilta pysäköintialueilta on kävelymatka matkustajaterminaaleihin.

Sähköautojen pysäköinti ja lataus onnistuu eParking-sovelluksella Kolmannen linjan sähköautojen latauspaikoilla. Latauspaikoillamme on käytössä Type 2 -latauspistokkeet.

Pysäköinnistä ja pysäköintimaksuista löydät lisää tietoa ”Pysäköinti satamassa” -sivulta >>>

Matkustajasatamassa on oma linja-auto- ja juna-asema. Molemmat asemat sijaitsevat noin 200 metrin päässä terminaaleista. Pääset suoraan satamaan laivojen lähtöaikoihin sovitetuilla vuoroilla.

Vuorobussit Turkuun
Bussilla saapuessasi valitse määränpääksi Turku Satama (Turku). Vuorobussien aikataulut löydät esimerkiksi seuraavien liikennöitsijöiden sivuilta: www.expressbus.fi, www.matkahuolto.fi, www.onnibus.com.

Junavuorot Turkuun
Junalla saapuessasi valitse määränpääksi Turku Satama. Juna-aikataulut löydät osoitteesta www.vr.fi.

Paikallisbussit satamaan
Satamaan pääsee paikallisbussilla nro 1 Turun keskustasta (Lentoasema–Keskusta–Satama). Aikataulut löydät osoitteesta www.foli.fi.

Taksiasema satamassa
Taksiasema sijaitsee terminaalien välittömässä läheisyydessä. Takseja on saatavilla laivojen satamassaoloaikoina.

Voit myös tilata taksin etukäteen taksien tilaus- ja vertailupalvelusta: Puh. 020230, www.02taksi.fi

Aurajoen vartta kävellen matkaa kauppatorilta kertyy noin kolme kilometriä. Omalla polkupyörällä saapuessa pyörän voi jättää terminaalien edustoilla oleviin pyörätelineisiin.

Myös Fölläri-kaupunkipyörien yksi asemapaikka sijaitsee aivan sataman edustalla. www.foli.fi

JUNALLA SAAPUVILLE TÄRKEÄÄ TIETOA

Ratatyöt katkaisevat matkustajaliikenteen Kupittaan aseman ja Turun päärautatieaseman välillä kahden vuoden ajaksi 15.8.2022 alkaen. Helsingistä ei katkon aikana voi matkustaa Turun päärautatieasemalle, vaan junien päätepysäkkinä on Kupittaan asema. 

VR järjestää korvaavan bussiyhteyden Helsingin suunnalta Turun satamaan sekä satamasta Helsinkiin päin matkustaville. Bussiyhteys kulkee Kupittaan asemalta Turun satamaan ja satamasta (laiturilta 7) Kupittaan asemalle ja liput korvaavaan bussiin myydään VR:n normaaleissa myyntikanavissa, kun asemaksi valitsee ”Turku Satama”. Lisää aiheesta VR:n verkkosivuilla >>>.

Kartta liikennejärjestelyistä liittyen VR:n korvaavaan yhteyteen välillä Satama – Kupittaa

Tutustu myös Tallink Siljan ja Viking Linen sivuilla matkustajille tarkoitettuihin ohjeisiin