Haku

Pysäköinti Turun satamassa palvelee matkustajia

Pysäköinti Turun satamassa on suunniteltu palvelemaan matkustajaliikenteen tarpeita. Pysäköintipaikkoja on runsaasti terminaalien läheisyydessä, mikä helpottaa matkalle lähtemistä. Henkilöautolla saapuvien kannattaa varata riittävästi aikaa saapumiseen ja pysäköintiin, jotta matka voi alkaa kiireettömästi. Saapuminen satamaan on tehty helpoksi, ja saapumisreitteihin on hyvä tutustua ennakkoon. Pysäköintimaksuissa on huomioitu matkustajien rauhallinen siirtymä terminaaliin ja terminaalista takaisin autoon. Vuorokauden pysäköintimaksulla voi pysäköidä 26 tuntia.

Kartta pysäköintipaikoista

Pysäköintihinnat

Pysäköintihinnat satama-alueen maksulliseksi osoitetuilla yleisillä alueilla ovat:

 • 1 h / 1,40 €
 • 1 vrk (= 26 h) / 17,00 € / kattaa koko risteilyn ajan
 • Sähköautojen latauspaikoilla veloitetaan pysäköintimaksun lisäksi sähköauton latausmaksu (27snt/kWh sis. alv). Sähköautojen latauspaikoille pysäköinti- ja latausmaksu maksetaan eParking-sovelluksessa. Kyseisten paikkojen pysäköintimaksua ei voi maksaa pysäköintiautomaateilla tai muilla pysäköintisovelluksilla.

Pysäköintiautomaatilla maksettaessa maksimipysäköintiaika on 8 vrk. Pidempiaikaisen pysäköinnin voi maksaa eri pysäköintisovelluksilla.

Näin maksat pysäköinnin

Pysäköinnin maksaminen onnistuu sataman kaikilla pysäköintialueilla pankkikortilla, luottokortilla ja matkapuhelimella ParkMan-, EasyPark- ja Moovy-palvelujen kautta. Lisäksi pysäköinnin voi maksaa kolikoilla automaateilla 1, 6, 8, 9, 15 (ks. kartta pysäköintiautomaateista Turun Satamassa). Pysäköintisovelluksilla maksettaessa hintaan lisätään sovelluksen tapahtumamaksu.

Sähköautojen pysäköinti ja lataus maksetaan eParking-sovelluksella (ohjeet alempana). Sähköautojen latauspaikkoja on 20 kpl osoitteessa Kolmas linja.

HUOM! Yhdistelmäkortilla (debit/credit) maksettaessa pysäköintiveloitus tapahtuu credit-puolelta.

Pysäköintiautomaatilla maksaessasi, seuraa näytön ohjeita.

Huom! Tallink Siljan aidatulla parkkialueella käy ainoastaan kyseisen alueen parkkimittarin parkkilippu. Kyseinen alue on merkitty karttaan lilalla värillä.

Vikailmoitukset

Mikäli havaitset pysäköintimittarissa vian, ota yhteyttä vikanumeroon 02 2633 2237.

Sähköautojen latauspaikat sijaitsevat osoitteessa Kolmas linja. Latauspaikoilla on käytössä Type 2 -latauspistokkeet ja maksu onnistuu helppokäyttöisellä eParking-sovelluksella. eParking-sovellusta voi käyttää Android- tai iOs-puhelimella. Mobiilisovelluksen avulla voi helposti paikantaa käytettävissä olevat pysäköintialueet kartalta, tarkistaa vapaiden latauspaikkojen määrän, hallita latausta ja suorittaa maksuja. Sovelluksen voi ladata puhelimeen maksutta Google Playsta tai App Storesta. Lisäksi eParking toimii selaimessa osoitteessa www.eparking.fi.

Jotta kadunvarsipysäköinnin maksaminen ja julkisen latausaseman käyttäminen sujuisi mahdollisimman vaivattomasti, kannattaa ensin ladata saldoa tai maksukortin tiedot eParking-käyttäjätilillesi.

 1. Paina Valikko ja valitse Saldot ja maksukortit
 2. Saldot ja maksukortit -sivulla pystyt lisäämään käyttösaldoa tai lisäämään maksukortin, jolta lyhytaikaispysäköinnin ja julkisten latausasemien tapahtumat veloitetaan

Aloittaaksesi lyhytaikaispysäköinnin paikanna ensin sijaintisi joko hakukentän alla olevasta paikannusnapista tai syöttämällä sijaintisi osoitteen hakukenttään.

 1. Siirrä kursori haluamasi pysäköintialueen päälle ja paina Valitse
 2. Pystyt tarkistamaan pysäköintialueen maksullisuuden kohdasta Tarkista hinta
 3. Tarkista aina, että olet aloittamassa tapahtumaa oikealla rekisteritunnuksella. Pysäköinninvalvonta perustuu auton rekisterikilven skannaukseen.
 4. Määritä pysäköinnin kesto
 5. Paina Aloita pysäköinti
 6. Pystyt lisäämään pysäköinnin kestoa, jos alueen maksimi pysäköintiaika sen mahdollistaa painamalla Pidennä-painiketta.
 7. Voit myös pysäyttää pysäköinnin Pysäytä-napista

Käyttääksesi julkista latausasemaa siirrä kursori ensin haluamasi alueen päälle. Tunnistat vihreistä liitintyypinkuvakkeista ne pysäköintialueet, joissa on latausmahdollisuus.

 1. Paina Valitse
 2. Valitse haluamasi pistokenumero
 3. Huomioi, että eParking-tililläsi tulee olla vähintään 5 € saldoa, jotta pystyt aloittamaan julkisen latauksen. Sovellus pyytää sinua lisäämään saldoa ennen latauksen aloittamista, jos saldoa on vähemmän kuin 5 €. Saldon lisäämisen jälkeen pystyt aloittamaan latauksen
 4. Tarkista, että rekisterinumerosi on oikein ja paina Aloita lataus
 5. Voit pysäyttää latauksen painamalla Pysäytä-painiketta

Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella saa matkustajasatamassa pysäköidä seuraaville paikoille:

 • pysäköintipaikat, jotka on merkitty pyörätuolimerkillä
 • maksullisille pysäköintipaikoille maksua suorittamatta
 • paikoille, joilla pysäköinti on sallittua vain tiettynä aikana, ilman aikarajaa
 • pysäköintikielto- ja aluepysäköintikieltoalueille (ei kuitenkaan saa pysäköidä sellaiselle alueelle tai paikalle, joka on osoitettu liikennemerkillä vain tiettyjen ajoneuvojen pysäköintiin).

HUOM! Ajoneuvo ei kuitenkaan saa häiritä muuta liikennettä.

Pysäköintimaksu määräytyy seuraavasti:

 • Mikäli asuntoauto tai -vaunu on kahdessa peräkkäisessä ruudussa, ja ne ovat kiinni toisissaan, riittää yksi pysäköintimaksu.
 • Mikäli esim. auto ja vaunu on pysäköity erillisinä, tulee pysäköinnistä maksaa kaksi erillistä pysäköintimaksua.
 • Peräkkäisiä pysäköintiruutuja löytyy parhaiten pysäköintialueilta, joiden pysäköintimaksuautomaatin numero on 13. (Katso pysäköintiautomaatit Turun satamassa -kartta >>>)

Matkustajasatamassa on kaksi maksutonta pysäköintialuetta linja-autoille. Paikkoja ei voi varata etukäteen. Mikäli paikoista on kysyttävää, tulee kääntyä varustamojen puoleen.

 • Tallink Siljan asiakkaille varattu linja-autojen pysäköintialue sijaitsee osoitteessa 3. linja.
 • Viking Linen asiakkaille varattu linja-autojen pysäköintialue sijaitsee osoitteessa 2. linja.

Katso pysäköintialueiden sijainti kartalla >>>

OTA YHTEYTTÄ

Turun Satama Oy:n asiakaspalvelu

+358 44 9074 107