Haku

Vetovoimaiset yhteydet rakennetaan yhdessä

Turun satama on joustavasti toimiva Skandinavian liikenteen keskus ja rohkeasti uudistuva meriliikenteen solmukohta. Haluamme vahvistaa Suomen elinkeinoelämän kilpailukykyä luomalla parhaat edellytykset matkustaja- ja rahtiliikenteelle Turusta Skandinaviaan sekä Keski-Eurooppaan. Huippuunsa hiotut satamapalvelumme varmistavat kuljetusten sujuvuuden sekä ulkomaankaupan jatkuvuuden. Meille on tärkeintä kehittää satamaa yhdessä asiakkaidemme kanssa vastuullisesti ja luotettavasti.

Visio

Keskitymme Skandinavian ja Keski-Euroopan jalostettujen tuotteiden rahtiliikennettä sekä matkustajaliikennettä tukeviin toimintoihin.

Arvot

Strategian mukainen toimintamme perustuu vahvasti asiakaslähtöisyyteen, luotettavuuteen, uudistumiseen ja vastuullisuuteen.

Päästrategia

Päästrategianamme on vahvistaa Turun sataman asemaa matkustaja- ja rahtiliikenteessä sekä logistiikan lisäarvopalveluissa.

Rahdin ja matkustajien katkeamaton virta

Turun sataman kautta kulkee vuosittain lähes 3,0 miljoonaa tonnia rahtia ja yli 3,0 miljoonaa matkustajaa. Tuhannet kokeneet ammattilaiset satama-alueella ja sen läheisyydessä huolehtivat siitä, että matkustajat ja rahti kulkevat satamasta satamaan ajallaan, turvallisesti, joustavasti ja tehokkaasti. Laivojen katkeamaton liike vaikuttaa välillisesti monen arkeen. Tästä syystä satama tekee työtä yhteisen hyvinvoinnin eteen.

Vastuullisesti eteenpäin

Toimintaympäristömme elää ja muuttuu jatkuvasti. Olemme aktiivinen toimija, ja reagoimme nopeasti muutoksiin, jotka vaikuttavat myös sataman toimintaan. Suurimmat ajankohtaiset muutokset liittyvät ympäristönsuojeluun, kaupunkisuunnitteluun sekä digitalisaatioon. Turun Satama toimii vastuullisesti ja pitkäjänteisesti pitämällä huolta ympäristöstä ja ihmisten hyvinvoinnista. Haluamme olla kehityksen kärjessä ja hyödyntää uusinta tekniikkaa toimintamme tehostamisessa.

OTA YHTEYTTÄ

Erik Söderholm

toimitusjohtaja

+358 50 5533 100