Sök

Arkitekttävlingen för Ferry Terminal Turku inleds i mitten av oktober

Nyheter - 2021 - Arkitekttävlingen för FTT inleds i mitten av oktober

Åbo hamn organiserar en arkitekttävling för att välja en designer för en ny passagerarterminal. Kanske den mest intressanta delen av Ferry Terminal -projektet är den nya passagerarterminalen, som kommer att delas av båda rederierna. Byggnaden kommer att betjäna passagerare i årtionden, och dess placering i hamnmiljön nära Åbo slott kommer att göra platsen betydande ur stadsbilden. Förutom hög arkitektonisk kvalitet är en framgångsrik passagerarupplevelse av högsta vikt för oss och kommer också att beaktas vid valet av passagerarterminaldesigner. Genom att organisera en tvåstegsinbjudningstävling vill vi bidra till skapandet av en bekväm stadsmiljö för Åbos invånare.

Fem designteam kommer att bli inbjudna att delta i arkitekttävlingen för passagerarterminalen genom en öppen registreringsprocedure. Tävlingsmeddelandet kommer att publiceras i den offentliga upphandlingsdatabasen Hilma på www.hankintailmoitus.fi efter mitten av oktober.

Ett avtal kommer att ingås med vinnaren av tävlingen för huvud- och arkitektonisk design av passagerarterminalen. Passagerarterminalentreprenören kommer senare att upphandlas separat. Den nya passagerarterminalen är planerad att öppnas från och med den 1 januari 2026.

Hankintakumppanit Oy fungerar som tävlingskonsult i arkitekttävlingen.