Haku

Ferry Terminal Turku -arkkitehtuurikilpailu starttaa lokakuun puolivälissä

Uutinen - 2021 - Arkkitehtikilpailu starttaa lokakuun puolivälissä

Turun Satama järjestää arkkitehtuurikilpailun uuden matkustajaterminaalin suunnittelijan valitsemiseksi. Ferry Terminal Turku -hankkeen kenties kiinnostavin osuus on uusi, molempien varustamojen yhteiskäyttöön tuleva matkustajaterminaali. Rakennus palvelee matkustajia vuosikymmenten ajan ja sen sijoittuminen satamaympäristöön lähelle Turun linnaa tekee kohteesta kaupunkikuvallisesti merkittävän. Korkean arkkitehtonisen laadun lisäksi onnistunut matkustajakokemus on meille ensisijaisen tärkeää ja se huomioidaan myös matkustajaterminaalin suunnittelijan valinnassa. Kaksivaiheisen kutsukilpailun järjestämisellä haluamme omalta osaltamme edistää viihtyisän kaupunkiympäristön luomista turkulaisille.

Matkustajaterminaalin arkkitehtuurikilpailuun kutsutaan mukaan viisi suunnitteluryhmää avoimen ilmoittautumismenettelyn kautta. Ilmoitus kilpailusta julkaistaan julkisten hankintojen Hilma-tietokannassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi lokakuun puolivälin jälkeen.

Kilpailun voittajan kanssa on tarkoitus tehdä sopimus matkustajaterminaalin pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Matkustajaterminaalin urakoitsija kilpailutetaan myöhemmin erikseen. Uusi matkustajaterminaali on tarkoitus ottaa käyttöön 1.1.2026 alkaen. Arkkitehtuurikilpailussa kilpailukonsulttina toimii Hankintakumppanit Oy.