Sök

Ramboll CM Oy vald som projektledningskonsult för Ferry Terminal Turku

Nyheter - 2021 - Ramboll CM Oy vald som projektledningskonsult för FTT

Projektlednings- och övervakningstjänsterna för Åbo hamns Ferry Terminal Turku (FTT)-projekt kommer att köpas från Ramboll CM Oy. Tjänsteavtalet undertecknades den 17 september 2021. Det viktigaste målet med FTT-projektet är att bygga en ny gemensam passagerarterminal för användning av Viking Line Abp och Tallink Silja Oy. Projektledningstjänsterna inkluderar övergripande styrning av projektet, generell planering, vägledning och samordning av alla projektpartners, säkerställande av projektets smidiga genomförande samt säkerställande av att projektet håller sig inom tidplan och budget. Tillsynstjänsterna för projektet inkluderar bland annat övervakning av kajkonstruktion, utomhusområden, trafikanordningar och olika sektorer av byggnationen av terminalbyggnaden.

Samarbetet påbörjas omedelbart för att säkerställa ett sömlöst framsteg av projektet. Från 2021 till 2022 kommer huvudfokus att ligga på inköp och planering, och från 2023 kommer fokus att skifta till genomförande. Den nya gemensamma terminalen beräknas vara klar vid årsskiftet 2025/2026.

”Ramboll har stark erfarenhet och kompetens inom byggande av fastigheter och projektledning av projekt av olika storlekar. Deras tjänster i styrning, ledning och övervakning av projektet kommer att komplettera Åbo hamns egna projektteamsexpertis vid genomförandet av den stora investeringen”, säger Erik Söderholm, VD för Åbo hamn.

”Vi har framför oss ett mycket intressant projekt där betydelsen av samarbete kommer att betonas. Utmaningar de kommande åren inkluderar bland annat samordning av arbete som utförs på kajer och i terminalen, och framför allt trafikanordningar under projektet. Vi tar oss an utmaningen med förtroende, eftersom vi har stark erfarenhet av projektledning av hamn- och sjövägsprojekt från de senaste åren”, säger Tommi Jalkanen, Direktör på Ramboll CM Oy.