Haku

Ramboll CM Oy valittiin Ferry Terminal Turku -projektinjohtokonsultiksi

Uutinen - 2021 - Ramboll FTTn projektinjohtokonsultiksi

Turun Sataman Ferry Terminal Turku -hankkeen projektinjohdon ja valvonnan palvelut hankitaan Ramboll CM Oy:ltä. Palvelusopimus allekirjoitettiin 17.9.2021. FTT-hankkeen keskeisin tavoite on rakentaa uusi yhteinen matkustajaterminaali Viking Linen ja Tallink Silja Oy:n käyttöön. Projektinjohtopalveluun sisältyvät hankkeen kokonaiskuvan hallinta, yleissuunnittelu ja hankkeen kaikkien osapuolten ohjaus ja yhteensovitus, hankkeen sujuvan etenemisen turvaaminen sekä aikataulussa ja kustannusarviossa pysymisen varmistaminen. Hankkeen valvontapalvelut sisältävät muun muassa laiturirakentamisen, kenttäalueiden, liikennejärjestelyjen ja terminaalirakennuksen rakentamisen eri alojen valvonnan.

Yhteistyö käynnistetään välittömästi hankkeen saumattoman etenemisen varmistamiseksi. Vuosina 2021–2022 pääpaino on hankinnoissa ja suunnittelussa, sen jälkeen paino siirtyy vuodesta 2023 alkaen toteutukseen. Uuden yhteisterminaalin arvoitu valmistumisajankohta on vuodenvaihteessa 2025/2026.

”Rambollilla on vahva kokemus ja osaaminen kiinteistöjen rakennuttamisesta ja erikokoisten hankkeiden projektinjohdosta. Heidän palvelunsa hankkeen ohjauksessa, johtamisessa ja valvonnassa täydentävät Turun Sataman oman hanketiimin osaamista suuren luokan investoinnin toteuttamisessa” sanoo Turun Sataman toimitusjohtaja Erik Söderholm.

”Edessä on varsin mielenkiintoinen hanke, jossa yhteystyön merkitys tulee korostumaan. Haasteina tulevina vuosina tulee olemaan muun muassa töiden yhteensovittaminen laituri- ja terminaalitöissä, sekä ennen kaikkea työaikaiset liikennejärjestelyt. Luottavaisin mielin tartumme haasteeseen, koska meillä on vahvaa kokemusta viimeisten vuosien aikana satama- ja meriväylähankkeiden projektinjohdosta” kertoo Ramboll CM Oy:n johtaja Tommi Jalkanen.