Sök

Hamnens mångkampare alltid redo för nya utmaningar

Web

Kundservicesekreterare Hanna Maunu har jobbat hos Åbo Hamn i över 20 år. Hon började i telefonväxeln och som internbud. Arbetet var helt nytt för Hanna, som tidigare jobbat med kontorsuppgifter i trädgårdsbranschen.

– I hamnen har jag haft alla möjliga arbetsuppgifter. Det är också en orsak till att jag trivts så bra. Jag har fått lära mig mycket nytt och sett hamnens verksamhet ur många olika perspektiv. Arbetet har liksom svept mig med sig, beskriver Hanna.

Mångsidigt med olika arbetsuppgifter

Från telefonväxeln flyttade Hanna till uthyrning, reskontra och indrivning. När hamnorganisationen förnyades fick hon pröva på nya ansvarsområden.

– Min nuvarande befattningsbeskrivning inkluderar bland annat försäljning av parkeringstillstånd, uppföljning av indrivningen, inhopp i kaffe- och mötesserveringen och att svara på olika förfrågningar. Jag hör till ekonomigruppen, berättar Hanna.

Hanna har under årens lopp sett hamnen få sin nuvarande form.

– Det har kommit nya författningar och också befattningsbeskrivningarna har förändrats. IT har numera en stor roll i allas arbete, också i mina uppgifter. Man klarar sig alltid bra i sitt arbete när man siktar mot framtiden, konstaterar hon.

Arbetskamraterna ger glädje

Som arbetsplats får Åbo Hamn ett högt betyg av Hanna. Särskilt uppskattar hon den flexibla organisationen och omsorgen om de anställdas välbefinnande.

– Det allra viktigaste för mig är att jag har bra arbetskamrater som gör det roligt att komma på jobb. Dessutom tycker jag om att mitt eget arbete är så varierande. Jag får jobba med olika slags människor, och det piggar upp vardagen. Särskilt glad blir jag över positiv respons från kunderna, säger Hanna.

Hanna uppskattar också den gedigna kompetensen hos de anställda i Åbo Hamn.

– Tack vare hamnens erfarna folk har alla funktioner kunnat skötas systematiskt och bra. Hamnen lever med i alla förändringar och agerar alltid korrekt, oberoende av situationen i samhället. Jag är till exempel stolt över Åbo Hamns stora insats i arrangemangen inför Tall Ships Races. Hamnen har också alltid skött myndighetskontakterna bra, berömmer hon.