Haku
Turvallisuus

Turvallinen liikkuminen satama-alueella

Turvallinen liikkuminen satama-alueella on edellytys sataman tehokkaalle toiminnalle. Turun Sataman turvallisuustoiminnan tavoitteena on henkilö- ja omaisuusvahinkojen estäminen. Liikkuminen suljetulla satama-alueella on aina luvanvaraista. Noudattamalla ohjeita lisäät omaa ja muiden alueella liikkuvien turvallisuutta.

Autoliikenne satama-alueella

Nopeusrajoitus satama-alueella on yleisesti 40 km/h. Poikkeuksena porttivyöhykkeillä ja matkustajasatamassa, joissa nopeusrajoitus on 20 km/h. Satama-alueella noudatetaan normaaleja liikennesääntöjä ja -merkkejä:

  • ajaminen on ehdottomasti kielletty lastaavan tai purkavan aluksen vaikutusalueen läheisyydessä
  • käytettävät ajoväylät on merkitty
  • ajaminen on kielletty konttikentillä ja laiturialueilla, ellei toimeksianto sitä erityisesti edellytä
  • Pansion öljysatamassa ajoneuvojen ajaminen laiturialueelle on ehdottomasti kielletty, jos laiturissa on alus lastaamassa tai purkamassa.

Ajoneuvoja ei saa tuoda satama-alueelle odottelemaan lastia. Odotusalueena on käytettävissä erillinen rekkaparkkialue. Yöpyminen satama-alueella on ehdottomasti kielletty. Satama-alue on ristikkäisliikennealuetta, jossa liikkuu ajoneuvojen lisäksi trukkeja, muita työkoneita sekä junia. Ajoneuvojen on väistettävä junia ja työkoneita.

Nopeusrajoitus satama-alueella on yleisesti 40 km/h. Porttivyöhykkeillä ja matkustajasatamassa 20 km/h.

Jos ajoneuvo tai perävaunu on sijoitettu sataman kenttäalueelle vastoin sataman määräyksiä eikä kuljettaja tai haltija huolehdi sen siirtämisestä, voidaan se siirtää satamaviranomaisen toimesta asianomaisen kustannuksella.

Turva-asusteet

Työskenneltäessä ja liikuttaessa satama-alueella on aina käytettävä vähintään CE1-merkittyä suoja-/varoitusvaatetusta.

Jään poistaminen

Kontin tai perävaunun päältä on poistettava jää ennen maantielle lähtemistä. Poistaminen tapahtuu liikennemerkein tarkoitukseen osoitetulla yleisellä tarkastussillakkeella.

Ylipaino

Kuorman punnitusta varten satama-alueella on maksullinen kuormavaaka.

Ajoneuvon tyhjäkäynti

Ajoneuvon tyhjäkäynti on kielletty. Samoin lämpöyksikön dieselkoneen käyttö.

Matkustajat ajoneuvoissa

Suljetulle satama-alueelle ei tule kuljettaa asiattomia henkilöitä. Kuljettaja on vastuussa ajoneuvossaan olevista henkilöistä.

Vahinkotilanteet

Vahingoista on ilmoitettava välittömästi satamavalvontaan.

Ota yhteyttä

Pauliina Roti

HR- ja turvallisuuspäällikkö

+358 50 5533 123