Haku
Turvallisuus

Turvallinen liikkuminen satama-alueella

Turvallinen liikkuminen satama-alueella on edellytys sataman tehokkaalle toiminnalle. Turun Sataman turvallisuustoiminnan tavoitteena on henkilö- ja omaisuusvahinkojen estäminen. Liikkuminen suljetulla satama-alueella on aina luvanvaraista. Noudattamalla ohjeita lisäät omaa ja muiden alueella liikkuvien turvallisuutta.

Autoliikenne satama-alueella

Nopeusrajoitus satama-alueella on yleisesti 40 km/h. Poikkeuksena porttivyöhykkeillä ja matkustajasatamassa, joissa nopeusrajoitus on 20 km/h. Satama-alueella noudatetaan normaaleja liikennesääntöjä ja -merkkejä:

  • käytettävät ajoväylät on merkitty
  • ajaminen on kielletty konttikentillä ja laiturialueilla, ellei toimeksianto sitä erityisesti edellytä
  • ajaminen on kielletty lastaavan tai purkavan aluksen vaikutusalueen läheisyydessä
  • Pansion öljysatamassa ajoneuvojen ajaminen laiturialueelle on ehdottomasti kielletty, jos laiturissa on alus lastaamassa tai purkamassa.

Ajoneuvoja ei saa tuoda satama-alueelle odottelemaan lastia. Odotusalueena on käytettävissä erillinen rekkaparkkialue. Yöpyminen satama-alueella on ehdottomasti kielletty. Satama-alue on ristikkäisliikennealuetta, jossa liikkuu ajoneuvojen lisäksi trukkeja, muita työkoneita sekä junia. Ajoneuvojen on väistettävä junia ja työkoneita.

Nopeusrajoitus satama-alueella on yleisesti 40 km/h. Portttivyöhykkeillä ja matkustajasatamassa 20 km/h.

Raiteelle pysäytetyn tai pysäköidyn ajoneuvon kuljettajan tulee pysyä ajoneuvonsa luona. Jos ajoneuvo tai perävaunu on sijoitettu sataman kenttäalueelle vastoin sataman määräyksiä eikä kuljettaja tai haltija huolehdi sen siirtämisestä, voidaan se siirtää satamaviranomaisen toimesta asianomaisen kustannuksella.

Turva-asusteet

Työskenneltäessä ja liikuttaessa satama-alueella on aina käytettävä vähintään CE1-merkittyä suoja-/varoitusvaatetusta.

Jään poistaminen

Kontin tai perävaunun päältä on poistettava jää ennen maantielle lähtemistä. Poistaminen tapahtuu liikennemerkein tarkoitukseen osoitetulla yleisellä tarkastussillakkeella.

Ylipaino

Kuorman punnitusta varten satama-alueella on maksullinen kuormavaaka.

Ajoneuvon tyhjäkäynti

Ajoneuvon tyhjäkäynti on kielletty. Samoin lämpöyksikön dieselkoneen käyttö.

Matkustajat ajoneuvoissa

Suljetulle satama-alueelle ei tule kuljettaa asiattomia henkilöitä. Kuljettaja on vastuussa ajoneuvossaan olevista henkilöistä.

Vahinkotilanteet

Vahingoista on ilmoitettava välittömästi satamavalvontaan.

Ota yhteyttä

Pauliina Roti

HR- ja turvallisuuspäällikkö

+358 50 5533 123