Haku

Luontevaa sujuvuutta kuljettajille

Rekkapalvelut Turun satamassa tarjoavat kuljettajille turvallisen taukopaikan ja mahdollisuuden virkistävään lepohetkeen. Olemme kehittäneet eri toimijoiden kanssa kuljettajien arkea helpottavia palveluja, jotta voimme osaltamme tukea raskaan liikenteen sujuvuutta parhaalla mahdollisella tavalla. Rekkapalveluiden tärkeimmät palvelupisteet sijaitsevat lähellä, ja sataman selkeät liikennejärjestelyt varmistavat sujuvan liikkumisen alueella. Tieyhteydet Turun satamasta muualle Suomeen ovat ruuhkattomat ja nopeat. Kuljetukset saadaan etenemään nopeasti ilman odottelua.

Kattavat palvelut

Satamassa on tarjolla kattavat palvelut kuljettajille tankkauspisteistä lepo- ja virkistysmahdollisuuksiin.

Palvelut lähellä satamaa

Palvelupisteet sijaitsevat lähellä, ja sataman selkeät liikennejärjestelyt varmistavat sujuvan liikkumisen alueella.

Rekkaparkki

Turvallinen taukopaikka ajotuntien välissä raskaan liikenteen kuljettajille. Mahdollisuus lepoon ja virkistykseen.

Tankkauspisteet

Turun sataman alueella on useita tankkauspisteitä, joista Pansiontien kylmäasema on suunniteltu erityisesti raskaan liikenteen tarpeisiin. Tällä asemalla ajoneuvon voi tankata kaikkien suurimpien yhtiöiden korteilla. Tuontiväylällä on Suomen ensimmäinen henkilöautoille, hyötyajoneuvoille ja raskaalle liikenteelle tarkoitettu kaasutankkausasema.

Kuormavaaka

Kuormavaaka sijaitsee satama-alueella Linnanaukossa (katso kuljettajien opaskartta) ja on satamassa asioivien käytössä. Vaa’alla voi punnita muiden aujoneuvojen ohella myös pitkiä HCT-yhdistelmäajoneuvoja. Punnitus suoritetaan itsepalveluperiaatteella mScale -mobiilisovelluksen avulla.

Tekniset tiedot:

  • Pituus 34 m (13 m + 13 m + 8 m)
  • Leveys 3 m
  • Korkeus 635 mm
  • Punnituskyky 100 t
  • Näytön porras 50 kg
  • Max. tasainen kuorma 60 t / siltaelementti
  • Max. telikuorma 28 t
  • Max. akselikuorma 20 t

Kyselyt kuormavaa’asta

Teemu Aaltonen

satamamestari / aluspalvelut

+358 50 5533 184

Rekkaparkki ja merimieskirkko

Turun sataman rekkaparkki tarjoaa raskaan liikenteen kuljettajille turvallisen pysäköintialueen sataman välittömässä läheisyydessä. Matkaa satamaan on vain noin kilometri ja parkista on nopea yhteys muun muassa E18-moottoritielle, valtatie 8:lle ja Turun ohikulkutielle. Rekkaparkin vieressä on myös kaupunkiliikenteen bussipysäkki. Yöpyminen satama-alueella on ehdottomasti kielletty.

Rekkaparkin palveluja täydentää vieressä sijaitseva merimieskirkko. Sen tiloista löytyvät sauna ja pyykinpesumahdollisuus sekä ajanvietteeksi mm. lukemista ja biljardia sekä satelliitti-TV ja internet-yhteys.