Rekkapalvelut

Raskas liikenne kuljettajineen on Turun satamalle tärkeä asiakasryhmä. Siksi olemme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa kehittäneet palveluja, jotka helpottavat kuljettajien arkea ja tarjoavat heille mahdollisuuden myös lepoon ja virkistykseen esimerkiksi laivaan pääsyä odottaessa. Tärkeimmät palvelupisteet sekä satamaporttien sijainnit löydät kartasta.

Tankkauspisteet

Turun sataman alueella on useita tankkauspisteitä, joista Pansiontien kylmäasema on suunniteltu erityisesti raskaan liikenteen tarpeisiin. Tällä asemalla ajoneuvon voi tankata kaikkien suurimpien yhtiöiden korteilla. Tuontiväylällä on Suomen ensimmäinen henkilöautoille, hyötyajoneuvoille ja raskaalle liikenteelle tarkoitettu kaasutankkausasema.

Kuormavaaka

Sataman kuormavaaka sijaitsee Linnanaukon alueella, katso kartta.

Kuormavaaka on merkiltään ja malliltaan Pivotex Scalex 1600A
Kuormattavuus (max): 100 000 kg
Vakausaskel (e): 50 kg

Punnitus tapahtuu vaa’an luottokorttia käyttäen. Asiakas punnitsee auton itse.

Kuormavaa’alla voidaan punnita junavaunuja sekä muita suuryksiköitä. Vaakasillan pituus on 13 metriä. Jos punnittava yksikkö ylittää 13 metriä, voidaan yksikkö punnita akselipainopunnituksena. Punnitusohjeet saat myös vaakakopin infotaulusta.

Vaa’an luottokortin voi lunastaa voimassa olevan maksun mukaiseen hintaan puh. 02 2674 127/Maarit Kääriä.

Käteismaksupunnitukset ilman luottokorttia hintaan 21 eur + alv. Ota yhteys nosturitoimistoon puh. 02 2674 198.

Rekkaparkki ja merimieskirkko

Turun sataman rekkaparkki tarjoaa raskaan liikenteen kuljettajille turvallisen pysäköintialueen sataman välittömässä läheisyydessä. Matkaa satamaan on vain noin kilometri ja parkista on nopea yhteys muun muassa E18-moottoritielle, valtatie 8:lle ja Turun ohikulkutielle. Rekkaparkin vieressä on myös kaupunkiliikenteen bussipysäkki.

Rekkaparkin palveluja täydentää vieressä sijaitseva merimieskirkko. Sen tiloista löytyvät sauna ja pyykinpesumahdollisuus sekä ajanvietteeksi mm. lukemista ja biljardia sekä satelliitti-TV ja internet-yhteys. Arkisin myös lounasruokailu.