Haku

Turun matkustajasatamaan latauspaikkoja sähköautoille

UUTINEN – Sähköautojen latauspaikat

Sähköautojen myynnin kasvaessa myös Turun sataman kautta matkaavat asiakkaat kaipaavat sähköautojen latauspaikkoja jatkuvasti enemmän. Latauspaikkojen rakentaminen matkustajien tarpeisiin oli meille hyvin luontainen valinta, sillä haluamme panostaa toiminnassamme kestävään kehitykseen.

Matkustajasatamaamme on valmistunut 20 latauspaikkaa sähköautoille osoitteeseen Kolmas linja. Turku Energian kanssa yhteistyössä rakennetut latauspaikat sijaitsevat Tallink Siljan ja Viking Linen matkustajaterminaalien välittömässä läheisyydessä.

Latauspaikat ovat osa Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman rahoittamaa USER-CHI -hanketta, jonka puitteissa Turku edistää eurooppalaista sähköistä liikkumista yhdessä Berlinin, Barcelonan, Budapestin ja Rooman kanssa.

USER-CHI edistää kestävää sähköistä liikkumista latausinfrakokeilujen sekä suunnitelmallisen kehittämisen myötä.  Hankkeen kokeilut tuovat tärkeää tietoa sähköisen liikkumisen edellytyksistä eri olosuhteissa ja kattavat käyttäjätutkimukset auttavat kehittämään julkista latausta Turussa.

Matkustajasataman latauspisteet toimivat helppokäyttöisellä eParking-sovelluksella, sekä selaimessa eParkingin verkkosivustolla.