Haku

SecurePax–projektin aloituskokous

Sataman toiminta - Uutishuone - Ajankohtaita - SecurePax kick-off

SecurePax-projektin aloituskokous pidettiin tänään Turun satamassa. Kokouksessa oli kaksi osaa, joista ensimmäisessä käsiteltiin muun muassa hankekumppaneiden rooleja ja tehtäviä, kirjanpitoa, raportointia ja maksujen vaatimuksia sekä viestintää ja näkyvyyttä.

Toisessa osassa kokoukseen osallistui myös sidosryhmien ja viranomaistahojen edustajia. Kokoukseen osallistuivat projektissa mukana olevien tahojen, Tallink Siljan, Viking Linen ja Turun Sataman edustajien lisäksi EU-rahoitusasiantuntijoita.

Satamien matkustajaliikenteen turvallisuusratkaisuja pilotoivan SecurePax-projektin tarkoituksena on kehittää menetelmiä, joilla voidaan tunnistaa matkustajat entistä paremmin ja tarkastaa ettei laivoihin tuoda kiellettyjä tavaroita. Sekä Turun että Tukholman matkustajasatamissa tullaan pilotoimaan potentiaalisia tulevaisuuden turvallisuus- ja ICT-ratkaisuja.

Lue lisää projektista Sataman nettisivuilta