Haku

Tutustu Sataman työntekijöihin – vuoroesimies Timo Jokiranta

2018 – Henkilöesittely Timo Jokiranta

Vuoroesimies Timo Jokiranta toimii satamavalvonnassa, aluspalveluliikenteen ja nosturitoiminnan vuoroesimiehenä. Käytännössä se tarkoittaa yhteistyötä laivayhtiöiden agenttien kanssa ja työnjohtoa, kun laiva saapuu, kiinnitetään, irrotetaan, annetaan vettä sekä nosturitöitä.  Timo pyörittää kollegoidensa kanssa satamavalvontaa siten, että laivat saavat palvelua silloin, kun haluavat.

– Nuorena miehenä lähdin merelle töihin, jossa olin viisi vuotta ja tulin Turkuun perämieskouluun (Aboa Mare). Pääsin Satamaan ensin kesätöihin ja satamavalvojan sijaiseksi. Kun valmistuin 1987, niin syksyllä vapautuikin satamaluotsin paikka, jonka pätevyydeksi perämiehen kirja riitti. Sain paikan seuraavan vuoden alussa. Sen jälkeen maailma on muuttunut, luotsaukset ovat siirtyneet valtion meriluotseille ja itse olen siirtynyt työnjohdollisiin tehtäviin. Näin on 30 vuotta tullut täyteen.

– Satamassa päivät eivät koskaan ole samanlaisia. Parhaimmillasi olet siellä laiturilla ihmisten kanssa ja vaikka et ole laivan päällä, meri on lähellä. Kyllä meri täytyy nähdä ja haistaa.