Haku

Risteilyalus Silver Cloud Turkuun torstaina 13.7.

2017 – Risteilyalus Silver Cloud Turkuun

Risteilyalus Silver Cloud jatkaa Turun kansainvälistä risteilykesää saapumalla Turkuun torstaina 13.7. noin klo 7.00 Visbystä ja jatkaa matkaansa Helsinkiin klo 17.00.

Kyseessä on pieni luksusalus, joka kuljettaa enimmillään 296 matkustajaa ja 222 henkilökunnan jäsentä. Vuonna 1994 rakennetulla aluksella on pituutta 157 metriä. Risteilyvieraat ovat pääosin keski-ikäisiä amerikkalaisia ja brittejä.

Risteilyvieraille on tarjolla neljä erilaista retkeä Turussa: Turun kohokohdat (mm. Turun linna, Turun tuomiokirkko ja Luostarinmäen käsityöläismuseo), Turun kaupunki ja Stentorpin lammastila, Turku ja Naantali sekä Suomen presidentin kesäasunnon puutarha ja neljäntenä vaihtoehtona luontopolku Ruissalon kansallispuistossa.

Yksittäisille risteilyvieraille ja miehistölle on tarjolla ilmainen bussikuljetus kaupungin keskustaan, joka on vain 3 km: n päässä satamasta. Reitin varrella on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Turun linna aivan sataman vieressä ja Forum Marinum merenkulkukeskus, joka sijaitsee Aurajoen rannalla.

Turku on viimeisiä kohteita, johon laiva saapuu nykymuodossaan. Elokuussa alkaa mittava muutostyö, kun laivasta tehdään jääluokan tutkimusretkialus, joka valmistuttuaan risteilee pääosin napaseudun merillä.

Kesän aikana Turussa vierailevat myös Saga Sapphire 22.–23.7., retkialus Island Sky 29.7. sekä 4.8. ja Albatros 2.9.