Haku

Ferry Terminal Turku -asemakaava sai lainvoiman

UUTINEN - FTT-asemakaava sai lainvoiman

Ferry Terminal Turku -asemakaava tuli voimaan 16.12.2023, kun kaupunki ilmoitti sen voimaantulosta kuulutuksella. Kuulutus Turun kaupungin sivuilla >>>
Voimaantulon ansiosta Turun Satama Oy pääsee jatkamaan hankkeen suunnittelua.

Yksityishenkilö valitti Turun kaupunginvaltuuston viime kesäkuussa tekemästä päätöksestä, jossa se hyväksyi Ferry Terminal Turku -nimisen kaavaesityksen. Turun hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, koska se katsoi, että valtuuston päätös on lainmukainen.

Turun kaupunki ja Turun Satama pyysivät hallinto-oikeudelta nopeutettua päätöksentekoa asiassa. Kau-punginhallitus päätti elokuun lopulla pyytää, että oikeus ”käsittelee tämän yhteiskunnallisesti merkittäväksi katsottavaa asemakaavaa koskevan valituksen kiireellisesti”. Pyyntö tuotti tulosta ja päätöksen tekemiseen kului vain kaksi ja puoli kuukautta, mikä on asemakaavojen kohdalla poikkeuksellisen vähän.

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen ei valitusta kaavasta tullut.

Hankkeen projektinjohtokonsulttina toimii Ramboll CM ja hankinnoissa avustaa Hankintakumppanit