Haku

Turun Satama sitoutuu Turun kaupungin ilmastotyöhön

UUTINEN - Turun Satama sitoutuu Turun kaupungin ilmastotyöhön

Turku haluaa olla yksi maailman johtavista ilmasto-, ympäristö- ja luontokaupungeista. Tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunkialue vuoteen 2029 mennessä.

Turku valittiin keväällä 2022 mukaan EU:n 100 hiilineutraalin kaupungin missioon. Kaikkien kaupunkimissioon valittujen kaupunkien tulee solmia ilmastosopimus Euroopan komission kanssa, jossa sitoudutaan tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Ohjelmaan mukaan valitut 100 kaupunkia toimivat esimerkkeinä muille, jotta kaikki Euroopan kaupungit voivat olla hiilineutraaleita vuoteen 2050 mennessä.

Ilmastosopimuksiin tulevat mukaan paikalliset, kansalliset ja EU-tason viranomaiset. Samalla tarjotaan uudenlainen rooli kaupunkien asukkaille toimia muutoksen vauhdittajina. Sopimuksissa tehtävistä toimenpiteistä esimerkkejä ovat uudenlainen kaupunkisuunnittelu, kestävän kaupunkiliikkumisen ratkaisut ja ilmastopositiivisen energiankäytön asuinalueet.

Osana tavoitetta Turku on kutsunut mukaan alueen yrityksiä ja muita toimijoita allekirjoittamaan omat ilmastositoumuksensa osana ilmastokaupunkisopimusta.

Sitoumuksen allekirjoittamalla Turun ilmastotyön kumppanit ilmoittavat sitoutuvansa paitsi Hiilineutraali Turku 2029 -tavoitteen toteuttamiseen ja päästövähennyksiin myös viestimään organisaationsa ilmastoteoista, toimimaan ilmastotyön esikuvana sekä osallistumaan Turun ilmastojoukkueen toimintaan.

Turun Satama on yksi yli kahdestakymmenestä Turun alueen toimijasta, joka on ilmoittautunut mukaan allekirjoittamalla ilmastositoumuksen.

Lue koko tiedote >>>