Haku

Frejan Matti Urmaksesta Satahampuusi 2022

UUTINEN - Frejan Matti Urmaksesta Satahampuusi 2022

Turun Satama valitsee vuosittain yhteistyökumppaniensa joukosta Satamahampuusin. Nimitys annetaan kunnianosoituksena henkilölle, joka on pitkäjänteisesti ja aktiivisesti kehittänyt alan ja Turun sataman toimintaa ja sen palvelurakennetta. Vuoden 2022 Satahampuusiksi valittiin huolintaliike Freja Transport & Logistics Oy:n toimitusjohtaja Matti Urmas.

Matti Urmas on työskennellyt huolinta-alalla jo vuodesta 1983, jolloin hän aloitti työt Merikiito-nimellä toimineessa huolintaliikkeessä. Siitä urapolku jatkui edelleen Wikeström & Krogiuksen palvelukseen, kunnes vuonna 2003 hän osti Maa ja Meri -nimisen huolintaliikkeen yhdessä Freja-konsernin perustaneen Jörgen Hansenin kanssa. Heti ensi töiksi yhtiön kotipaikaksi vaihdettiin Turku, jonka satamassa yrityksen pääkonttori sijaitsee edelleen.

Kuluneiden kahden vuosikymmenen aikana Turun satamasta on tullut Frejalle vahva kumppani, jonka palveluja Freja hyödyntää monipuolisesti. Yhteistyö niin satamayhtiön kuin sataman muiden toimijoiden kanssa on muutenkin kiinteää sisältäen muun muassa yhteismarkkinointia kansainvälisillä kuljetusalan messuilla.

Toimitusjohtaja Matti Urmas pitää mielenkiintoisena ja tervetulleena myös mahdollista uutta laivayhteyttä Turusta Puolan Gdyniaan. Freja-konsernilla on oma yhtiö Puolassa ja lisäksi Freja Suomen yksi liikenneosasto sijaitsee Gdyniassa tarjoten operatiivisia palveluja sieltä käsin. Puola on itsessään suuri markkina-alue ja transitomaa muualle itäiseen Eurooppaan, joten potentiaalia on.