Haku

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Ferry Terminal Turku -asemakaavanmuutosehdotuksen

UUTINEN – Kaupunginvaltuusto hyväksyi FTT-asemakaavanmuutosehdotuksen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 19.6. kokouksessaan muutetun Ferry Terminal Turku -asemakaavanmuutosehdotuksen. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa laivaliikenteen yhteisterminaalin rakentaminen ja matkustajaraiteen siirtäminen sekä kehittää liikennejärjestelyjä ja satama-alueen toimintaa.

Samalla sataman maankäytön tehostaminen vapauttaa kaupunkikehitykseen uusia alueita muun muassa Turun linnan ympäristössä Aurajoen varrella. 

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Ferry Terminal Turku -asemakaavan toteuttamisen yleisten alueiden kustannusarvion vaihteluväliksi 29–54 miljoonaa euroa. Arvioon ei sisälly satama-alueen eikä uuden satamaraiteen kustannuksia.