Haku

Turun Satama Oy:n vuoden 2022 ympäristöraportti on valmistunut

UUTINEN – Ympäristöraportti 2022 on julkaistu

Julkaisemme vuosittain ympäristöraportin, jossa kerromme merkittävimmistä satamatoiminnoista aiheutuvista ympäristövaikutuksista.
Turun Sataman tavoitteena on minimoida satamatoiminnan ympäristövaikutukset. Haluamme pienentää toimintamme hiilijalanjälkeä, vähentää vaikutuksia vesistöön ja meriluontoon, sekä rajoittaa satamatoiminnan aiheuttamaa melua. Merkittäviin tuloksiin yltämiseksi tarvitaan kaikkien satamassa toimijoiden panosta sekä yhteistyötä eri sidosryhmien kesken.


Pitkäjänteinen työ ympäristön hyväksi on tuottanut myös tulosta

Satamatoiminnasta aiheutuvat päästöt ilmaan ovat vähentyneet 16 prosenttia kuljetettuihin tonneihin nähden vuosien 2011–2018 aikana. Energiatehokkuus on parantunut sähkön kulutuksen pienennyttyä samaan aikaan peräti 24 prosenttia. Ympäristöohjelmamme tavoitteena on ilmanpäästöjen edelleen vähentäminen, energiatehokkuuden kohentaminen sekä meriluonnon hyvinvoinnin turvaaminen.


Raportissa kerromme myös ympäristöasioiden yhteistyöprojekteista sekä satama-alueen jätehuoltojärjestelyistä.


Lue vuoden 2022 ympäristöraportti >>>