Haku

Sähköautoihin siirtyminen Satamassa etenee suunnitelmien mukaisesti

UUTINEN – Sähköautot

Ympäristöohjelmamme tärkeimpiä tavoitteita on toimintamme hiilijalanjäljen pienentäminen. Haluamme vähentää päästöjä ilmaan 40 prosenttia aikavälillä 2008–2025 ja Sataman oman autokaluston sähkökäyttöiseksi uudistaminen on yksi tärkeä keino tavoitteen saavuttamiseksi.

Autojen uudistaminen sähkökäyttöisiksi alkoi helmikuussa 2021 ja nyt Sataman yhdestätoista autosta seitsemän on sähkökäyttöisiä. Kaikki autot tullaan korvaamaan sähköautoilla sitä mukaa, kun sopivia korvaavia autoja tulee tarjolle.

Käyttökokemuksemme sähköautoista ovat olleet hyviä. Ajettavat matkat ovat pääosin lyhyitä, joten sähköautot sopivat Sataman käyttöön erinomaisesti. Pitkän toimintasäteen ansiosta päivän ajot onnistuvat pääosin yhdellä latauksella.

Sähköautoihin siirtyminen on jatkoa muille vihreille uudistuksillemme, jotka tukevat myös Turun kaupungin hiilineutraaliustavoitetta. Esimerkkejä jo tehdyistä toimenpiteistä ovat muun muassa satama-alueen valaistuksen vaihto energiaa säästäviin LED-lamppuihin, lämpötilojen laskeminen tiloissa, joissa se on ollut mahdollista sekä ennakoimalla mahdollisia alusten maasähkötarpeita laitureiden perusparannustöiden yhteydessä.