Haku

Matkustajasatamaan asennetaan älykkäitä, ympäristöystävällisiä roska-astioita

Uutinen - 2022 - Älyroskikset matkustajasatamaan

Turun matkustajasataman alueelle asennetaan uudenlaisia älyroska-astioita, jotka tehostavat ja järkeistävät puhtaanapitoa.

Älykkäiksi roska-astioita voi kutsua niiden puhtaanapitoa tehostavien ominaisuuksiensa ansiosta. Lehtovuori Oy:n kehittämissä ja valmistamissa City Solar -älyroska-astioissa on toiminto, joka ilmoittaa astian täyttymisestä jätehuoltoon, joten turhia tyhjennysajoja puolityhjien roska-astioiden luo ei enää tarvita. Ohjelmisto päivittää reaaliajassa roska-astioiden sijaintitiedot ja täyttöasteet karttanäkymään.

Uusia roska-astioita ei tarvitse myöskään tyhjentää yhtä usein kuin perinteisiä astioita, sillä niiden puristustoiminnon ansiosta niihin mahtuu enemmän roskaa. Puristustoiminto saa energiansa aurinkovoimasta ja mahdollistaa jopa 20-kertaisen roskamäärän mahtumisen yhteen astiaan perinteiseen katuroskikseen verrattuna, joten se pienentää tarvetta tyhjennyksille ja sen myötä myös päästöjä.

Energian säästäminen sekä päästöjen pienentäminen ovat osa ympäristöohjelmaamme ja älykkäät roska-astiat tukevat tavoitettamme vähentää kasvihuonepäästöjä.