Haku

Turun Satama Oy:n vuosikertomus 2021 on julkaistu

Vuodesta 2022 Turun Satama odottaa selkeästi viime vuosia parempaa. Yli kaksi vuotta jatkuneen pandemian uskotaan hel­littävän ja käynnistävän kasvun erityisesti matkustajaliikenteessä. Matkustajaliikenteessä myönteistä on myös risteilyaluskäyntien lisääntynyt kysyntä. Uusia varauksia on tullut runsaasti, osin Ukrainan tilanteesta johtuen.

Matkustajamäärien vahvan nousun lisäksi rahtiliikenteessä on realistista kasvupoten­tiaalia, joka perustuu muun muassa Turun satamaa käyttävien varustamojen erikoistumiseen sekä laivaliikenteen aikataulujen sopivuuteen erityisesti rekkaliikenteen ajoaikamääräyksiä ajatellen.

Turun Satama Oy:n liikevaihto oli 22,0 miljoonaa euroa, missä oli aavistuksen verran nousua edelliseen vuoteen verrattuna. Tytäryhtiö Turun Vapaavarasto Oy:n liikevaihto pysyi lähes edellisen vuoden tasolla runsaassa 2,8 miljoonassa eurossa.

Pandemiavuoden tyydyttävään tulokseen vaikuttivat osaltaan rahtiliikennemäärien pysyminen hyvällä tasolla, logistiikan varastopalveluiden hyvä kysyntä sekä pienemmät rahoituskulut.

Tutustu vuosikertomukseemme, lue lisää viime vuoden tapahtumista ja kuluvan vuoden näkymistä.