Haku

Viking Glory valmistellaan liikennöinnin aloitukseen Turussa

Uutinen - 2022 - Viking Glory varustellaan Turun-satamassa

Sunnuntaina 6. helmikuuta saapunut Viking Glory on asettunut sataman laituriin varusteltavaksi. Alus lähti kotimatkalle kohti Suomea joulukuussa 2021 Xiamen Shipbuilding Industry -telakalta. Laivan toi kotiin Ulf Lindroos nelikymmenhenkisen miehistönsä kanssa. Muun muassa Suezin kanavan ja Gibraltarinsalmen kautta kulkeva matka kesti noin viisi viikkoa.

Aluksessa tehtiin matkan aikana rakennus- ja viimeistelytöitä ja miehistön aika kului tutustuessa uuteen laivaan ja sen toimintaan. Useat suomalaiset ja skandinaaviset yritykset ovat olleet mukana luomassa Glorya, mutta eivät ole koronasyistä päässeet Xiamenin telakalle. Nyt, kun alus on saapunut Turkuun, viimeistelyt hoidetaan kuntoon, jotta alus on valmis aloittamaan liikennöinnin maaliskuun alussa.

Suurin työ on 1 400 neliömetrin tax-free-myymälän rakentaminen ja kalustaminen. Myymälän hyllyt ja kassakoneet asennetaan paikoilleen ja kaikki tuotteet on tuotava alukseen ja hyllytettävä omille paikoilleen. Gloryssa työskentelee noin 200 alihankkijaa viimeistelytöiden parissa ja heidän lisäkseen aluksen työntekijät tutustuvat uuteen työpaikkaansa. Ennen liikennöinnin alkua Viking Glory tekee muutaman koematkan, joiden aikana se testaa Maarianhaminan, Långnäsin ja Tukholman satamia ja aluksen miehistö käy läpi turvallisuuskoulutuksen.

Viking Glory kiinnostaa matkustajia. Kun Suomessa ja Ruotsissa avattiin vuoden 2021 syyskuussa varausmahdollisuus risteilyille, heti ensi hetkinä tehtiin kymmeniä tuhansia varauksia. Yksi laivan erikoisuuksista on spa & wellness -osasto, jossa voi joogata ja treenata saaristomaisemien keskellä.

Uusi alus tarjoaa uusia tuulia risteilyliikenteen lisäksi myös rahtiliikenteelle. Glory on noin 60 prosenttia isompi edeltäjäänsä Amorellaa. Amorellassa on vajaa 900 metriä rahtitilaa, Gloryssa on 1 500 metriä. Kun jokaisella lähdöllä kapasiteettia on enemmän ja se hallitaan hyvin, tulee rahdin kuljettamisesta myös ympäristöystävällisempää. Rahdin kuljettajille Glory tarjoaa laivan hiljaiseen osaan sijoitetut omat matkustustilat, joissa on noin 70 kuljettajanhyttiä sekä oman saunaosasto ja olohuone.