Haku

Viking Glory saapuu Turkuun juhlallisuuksien saattelemana

Uutinen - 2022 - Viking Glory saapuu Turkuun juhlallisuuksien saattelemana

Viking Linen uusi alus, Viking Glory, on matkannut viisi viikkoa halki maailman merien saapuakseen kotiin. Matka huipentuu sunnuntaina 6. helmikuuta, kun alus lipuu Turun satamaan.

Viking Gloryn vastaanottavat Turun satamassa tykkiryhmä Arma Aboan ampumat kunnialaukaukset, päiväilotulitus sekä laivaston soittokunnan juhlamarssit Ville Vikingin johdolla. Suljetulle satama-alueelle yleisöllä ei ole pääsyä, mutta Viking Gloryn saapumista voi sen sijaan halutessaan seurata Ruissalon Kansanpuistossa. Yleisö pääsee mukaan juhlahetkeen myös suoran verkkolähetyksen välityksellä sunnuntai 6. helmikuuta alkaen kello 11.15 osoitteessa www.livekatsomo.fi/viking-glory-in-turku.

Amorellan tilalle tuleva Viking Glory kasvattaa Viking Linen matkustajakapasiteettia Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä kymmenisen prosenttia. Rahtia se kuljettaa jopa 60 prosenttia enemmän kuin edeltäjänsä.

Vaikka Viking Gloryn kapasiteetti on huomattavasti Amorellaa suurempi, satamassa ei ole uuden tulokkaan takia jouduttu tekemään investointeja. Muutoksia Aurajoen suulle on kuitenkin luvassa, sillä Viking Linelle ja Tallinkille rakennetaan yhteinen terminaali, jonka on tarkoitus valmistua joulukuussa 2025. Uudistuksen yhteydessä rahdin käsittely digitalisoidaan ja satamaan tulevia tie- ja raideyhteyksiä parannetaan.

”Olemme todella innoissamme Viking Gloryn tulosta. Kokemuksemme mukaan uusi alus kasvattaa koko reitin vetovoimaa ja matkustajamääriä. Ennen korona-aikaa kauttamme kulki yli kolme miljoonaa matkustajaa vuodessa, ja nyt ilmassa on runsaasti pandemian aiheuttamaa matkustuspatoumaa. Tulevaisuus näyt-tääkin kaikin puolin valoisalta”, Turun Sataman toimitusjohtaja Erik Söderholm sanoo.

Tervetuloseremonioiden jälkeen Viking Glory varustellaan satamassa ja alus aloittaa liikennöinnin 1. maaliskuuta.