Haku

EU komission ISPS-tarkastus Turun satamassa

Uutinen - 2021 - EU komission ISPS-tarkastus

EU komission ISPS-tarkastus kohdistui Turkuun lokakuussa 2021. Tarkastus suoritettiin kahdessa ryhmässä, joista toinen ryhmä kävi läpi sataman ISPS-dokumentaatiota, sekä tarkasti sataman alueella aidat, portit, opasteet, ym. Toinen tarkastusryhmä keskittyi satamassa tuolla hetkellä laiturissa olleisiin aluksiin, ja teki tarkastuksen niiden asiakirjoihin. EU komission tarkastus kesti neljä päivää, ja kohdistui tarkemmin sataman viidestä satamarakenteesta kolmeen.

”ISPS-koodin syvällinen tarkastus antaa meille paremmat lähtökohdat uuden terminaalin rakentamiseen ja auttaa välttämään sudenkuopat hektisessä ja alati muuttuvassa rakennusvaiheessa. Tarkastusraportti sisälsi muutamia havaintoja, mutta yleisesti ottaen Turun satama läpäisi tarkastuksen hyvin,” kertoo turvallisuuspäällikkö Pauliina Roti.