Haku

Muuttuneet liikennejärjestelyt Tallink Siljan henkilöautoliikenteessä

Uutinen - 2021 - Muuttuneet liikennejärjestelyt Tallink Siljan henkilöautoliikenteessä

Tallink Siljan henkilöautoliikenne siirtyy käyttämään samaa kenttää kuin rahtiliikenne torstaina 22.4. Autolla kulkevien matkustajien sisäänajo laivaan tapahtuu jatkossa Kuljetuskadun kautta (Kuljetuskatu 4).

Muutos vaikuttaa eniten matkustajaliikenteen käytäntöihin, mutta myös muuhun Kuljetuskadun kautta tapahtuvaan sisääntuloliikenteeseen. Sekä matkustaja- ja rahtiliikenne ajaa sisään Kuljetuskadulle samasta risteyksestä, jonka jälkeen ne ohjataan opasteilla omille kaistoilleen.
Rahdin ja matkustajaliikenteen keskittäminen samalle kentälle on osa EU:n CEF-rahoitusta saanutta NextGen Link projektia, jonka yhtenä tavoitteena on parantaa matkustajien ja rahdin liikkumista Suomen ja Ruotsin välillä. Osana projektia Tallink Siljan kenttää on tasoitettu ja sen liikenteenohjausta kehitetty keskittämällä matkustaja- ja rahtiliikenne samalle kentälle sekä asentamalla kentälle digitaaliset ajo-opasteet.