Haku

Turun Satama myy nosturiliiketoimintansa Turku Stevedoringille

Uutinen – 2020 – Nosturiliiketoiminnan myynti

Turun Satama Oy myy nosturiliiketoimintansa liiketoimintakauppana Turku Stevedoring Oy:lle (TurkuSteve). Liiketoiminta, nosturit ja nosturityöntekijät siirtyvät uudelle omistajalle 1.3.2021. Nosturitoimintojen siirtymistä operaattorille on valmisteltu pitkään. Turun Satama keskittyy jatkossa luomaan asianmukaisen toimintaympäristön sekä matkustaja- että rahtiliiketoimintaan. Varsinaiset operatiiviset työt eivät kuulu Turun Sataman ydintehtäviin. Yhteistyökumppaniksi etsittiin luotettavaa ja vastuullista toimijaa, joka tarjoaa ja kehittää nosturipalveluja kaikille operaattoreille ja varustamoille.  Tällä tavoin nosturitoiminnan jatkuvuus pystytään varmistamaan tulevaisuudessakin. Turku Stevedoring on turkulainen vuonna 1972 perustettu perheyhtiö, jonka toimialoina ovat ahtaus- ja logistiikkapalvelut. Turku Stevedoringin operatiivinen toiminta on keskitetty Turun satamaan.

”Turun Satamalle on tärkeää, että satamassa on nostureita ja pystymme vastaanottamaan aluksia, jotka tarvitsevat nosturipalveluja. Haluamme edelleen olla yksikkö- ja projektisatama. Ratkaisun myötä voimme keskittyä ydinliiketoimintaamme kuuluviin investointeihin” sanoo Turun Sataman toimitusjohtaja Erik Söderholm.

”Nosturitoimintojen siirtyminen yhtiömme palvelutarjontaan vahvistaa merkittävästi liiketoimintaamme vastuullisena yhtiönä ja voimme jatkaa operatiivisten töiden kehittämistä Turun satamassa. Saamme Turun Satamalta ammattitaitoiset nosturikuljettajat, joilla on monipuolinen kokemus myös muista Turun sataman tuottamista oheispalveluista” kertoo Turku Stevedoringin toimitusjohtaja Kimmo Iljin.

Lisätiedot:

Turun Satama Oy, toimitusjohtaja Erik Söderholm, puh +358 50 5533 100,
erik.soderholm@portofturku.fi

Turku Stevedoring Oy, toimitusjohtaja Kimmo Iljin, puh. +358 40 0820 118,
kimmo.iljin@turkusteve.com

Turun Satama Oy, operatiivinen johtaja Antti Pekanheimo, puh +358 50 5533 125,
antti.pekanheimo@portofturku.fi