Haku

Automooring-laitteiston asennus etenee suunnitellusti

Uutinen-2020-Automooring-laitteiston-asennus-etenee-suunnitellusti_1610x1140

Cavotecin MoorMaster, automaattinen kiinnitys- ja irrotusjärjestelmä, saapui satamaamme heinäkuun alussa. Uudessa-Seelannissa kehitetty automaattinen alipaineeseen perustuva laivojen automooring-järjestelmä asennetaan Viking Linen laituripaikalle vuoden loppuun mennessä, ja sitä tulevat käyttämään sekä M/S Viking Grace että rakenteilla oleva M/S Viking Glory.

Ympäristötyömme tavoitteena on minimoida satamatoiminnan ympäristövaikutukset. Haluamme pienentää toimintamme hiilijalanjälkeä Turun kaupungin ilmastosuunnitelman linjausten mukaisesti. Automooring-järjestelmän käyttöönotto on yksi askel tavoitteen saavuttamisessa. Kun laivan kiinnityksessä ja irrotuksessa säästetään aikaa, jää enemmän aikaa merimatkaan. Näin alus voi ajaa hitaammin säästäen polttoainetta ja tuottaen vähemmän päästöjä. Päästöjä vähentää myös se, että järjestelmän ansiosta laivan pääkone voidaan sammuttaa hieman aikaisemmin satamaan tultaessa ja käynnistää vasta hyvin lähellä laivan lähtöhetkeä. Järjestelmä parantaa myös työturvallisuutta, kun perinteisiä köysikiinnityksiä ei tarvitse käyttää.

Automaattinen kiinnitys- ja irrotusjärjestelmä on osa NextGen Link projektia, jonka tarkoituksena on muun muassa lisätä meriliikenteen kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Se kuuluu Merten moottoritie -hankkeeseen (Motorways of the Seas) joka on puolestaan osa CEF-verkostoa (Connecting Europe Facility), jossa satamat ovat mukana meri- ja maakuljetusten solmukohtina. Projekti on saanut rahoitustukea Euroopan unionilta CEF Transport -ohjelman kautta.