Haku

Toimitusjohtaja Timo Helannosta vuoden 2019 Satamahampuusi

Uutinen – 2019 – Satamahampuusi2019

Satama valitsee vuosittain yhteistyökumppaniensa joukosta Satamahampuusin. Nimitys annetaan kunnianosoituksena henkilölle, joka on pitkäjänteisesti ja aktiivisesti kehittänyt Turun sataman toimintaa ja sen palvelurakennetta.

Vuoden 2019 Satamahampuusi arvonimi myönnettiin Mann Lines Oy:n toimitusjohtaja Timo Helannolle, joka on vaikuttanut Turun satamassa jo yli 30 vuotta.

”Merimiesurani aloitin 1976 koulupoikana, siitä tieni vei Kotkan Merenkulkuopiston kautta perämieheksi Henry Nielsenin laivoille, jotka tuolloin seilasivat ympäri maailmaa. Merimiesurani jälkeen 1987 tulin Ab A.E Ericksonin ylityönjohtajaksi, joka myöhemmin muuttui vuoropäälliköksi. Erkulta, joka oli jo muuttanut nimensä Finnsteveksi, siirryin Stevenan toimitusjohtajaksi. Siellä jatkoin asiakkuutta Turun Sataman kanssa omistamiemme terminaalien kautta. Vuoden 1997 alussa aloitin ArgoMann Finlandin operatiivisena päällikkönä. Vuonna 2001 kesällä nimemme vaihtui Mann Linesiksi, josta lähtien olen toiminut Mann Linesin toimitusjohtajana.

Keväällä täyttyi 32 vuotta Turun Sataman asiakkaana ja yhteistyökumppanina. Kuluneiden vuosien aikana yhteistyö Sataman kanssa on ollut vaivatonta ja antoisaa, yhteisiä kokemuksia on vuosikymmenten aikana kerääntynyt melkoinen määrä. Hampuusin ”arvonimeä” arvostan todella korkealle. Vuori- yms. neuvoksia,  joita toki myös arvostan, löytyy vähän joka puolelta, mutta Hampuuseja löytyy ainoastaan Turun satamasta. Iso kiitos vielä kaikille valintaani vaikuttaneille”, kiittelee tuore satamahampuusi.