Haku

Sopimus automooring-laitteistosta allekirjoitettiin satamassa

Uutinen – 2019 – Automooring-sopimuksen-allekirjoitus

Turun Satama Oy ja Cavotec Finland Oy allekirjoittivat eilen sopimuksen automooring-laitteiston hankinnasta. Automooring- eli automaattisella kiinnitysjärjestelmällä kehitetään alusten satamassaoloajan nopeutta ja tehokkuutta, laivaliikenteen ympäristövaikutusten hallintaa sekä henkilöstön työturvallisuutta.

Automaattinen kiinnitysjärjestelmä nopeuttaa laivojen kiinnitystä ja irrotusta sekä parantaa turvallisuutta ja toiminnan tehokkuutta. Aluksen komentosillalta tai tarvittaessa maista kauko-ohjattava järjestelmä kiinnittää aluksen laituriin alipaineistetuilla paneeleilla. Perinteistä köysikiinnitystä ei tarvita, jolloin alusten kiinnitys ja irrotus laiturista nopeutuu. Tämä mahdollistaa polttoaineen kulutuksen pienenemisen ja päästöjen vähentymisen. Automooring lisää ympäristöystävällisyyttä sekä parantaa työturvallisuutta.

Järjestelmä asennetaan Viking Linen laituripaikalle vuoden 2020 loppuun mennessä, ja sitä tulevat käyttämään sekä M/S Viking Grace että rakenteilla oleva uusi alus M/S Viking Glory.

Hanke liittyy Turun Satama Oy:n koordinoimaan meriliikenteen kestävyyteen ja ympäristöystävällisyyteen panostavaan NextGen Link -projektiin ja on saanut rahoitustukea Euroopan unionilta.

Projektit – Turun Satama