Haku

Syksyllä Turun satamassa ajetaan uusilla reiteillä – tavoitteena sujuvampi liikenne

Uutinen – 2019 – Matkustajaterminaaleilla käynnistyvät liikenteen uudelleenjärjestelytyöt

Turun matkustajasatamaan tehdään uusia liikennejärjestelyjä kesän aikana. Liikennettä pyritään sujuvoittamaan erityisesti matkustajaterminaalien läheisyydessä. Uudistustyöt aloitetaan kesän alussa ja niiden on määrä valmistua elokuun alussa.

Jatkossa henkilöautoilla ei voi enää ajaa terminaalin edustalle, vaan saatto- ja noutoliikennettä palvelemaan rakennetaan oma alueensa terminaalin välittömään läheisyyteen. Alue on tähän saakka toiminut pysäköintipaikkana. Lyhytaikaista pysäköintiä varten rakennetaan uusia pysäköintipaikkoja Silja Linen terminaalin läheisyyteen.

Suurin muutos koskee tilauslinja-autoliikennettä, joille rakennetaan seitsemänväyläinen pysähdysalue. Pysähdysalueelta lähdettäessä linja-autoilla on etuajo-oikeus.

Edellä mainittujen järjestelyjen myötä liikenteen pitäisi olla sujuvampaa risteyksessä, joka sijaitsee Viking Linen terminaalin ulkopuolella. Myös taksien ja paikallisliikenteen linja-auton poispääsy terminaalilta helpottuu.