Haku

Tutustu Sataman työntekijöihin – satamamestari Antti Pekanheimo

Henkilöesittely_Antti-Pekanheimo

Satamamestari Antti Pekanheimo vastaa Sataman operatiivisesta toiminnasta, nosturi- ja aluspalveluista. Antin innostus merenkulkuun on kummunnut alun perin meripartiolaisuudesta. Koulutukseltaan hän on merikapteeni ja tehnyt laivoilla töitä yliperämiehenä, päällikkönä ja perämiehenä. Maissa hän on toiminut laivanhoidon tehtävissä mm. Meriauran Marine Superintendentinä sekä tehnyt laivojen lastitarkastuksia.

– 2007 tulin tänne satamamestariksi. Tehtäviini kuuluu paljon esimiestehtäviä. Katson mitä tuotantoon ja päivän haasteisiin kuuluu ja mietin, miten toimintaa kehitetään.

– Asiakaskontaktointi on työssä kiinnostavinta. Lisäinnostusta tuovat tapahtumien, kuten Tall Ships Races ja muiden erillisprojektien järjestäminen. Tykkään tehdä paljon töitä, tapahtumat ja projektit, joissa tehdään nopeasti päätöksiä ovat eri tyyppistä tekemistä kuin arki, jolloin mennään harkiten rauhallisesti eteenpäin.

Antin mielestä merellinen ympäristö on kokonaisuudessaan kiinnostava. Hänen vahvuutensa työssä on toimeen tuleminen hyvin monenlaisten ihmisten kanssa. Antti kokee pystyvänsä hakemaan ratkaisuja ”laatikon ulkopuolelta”.