Haku

Tutustu Sataman työntekijöihin – turvallisuuspäällikkö Kari Riutta

2018 – Henkilöesittely Kari Riutta

Kari Riutta työskentelee Sataman viranomais- ja turvapalveluissa satamakapteenin ja turvallisuuspäällikön yhdistetyssä tehtävässä, jossa turvallisuusasiat painottuvat. Hänen tehtävänkuvaansa kuuluu paljon turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä asioita. Kari toimii tehtävässään merikapteenin koulutuksella.

– Sataman palvelukseen tulin jäädäkseni vuonna 1996. Olin ensin satamaluotsin sijaisena, satamatarkastajana, satamamestarina ja sitten satamakapteenina. Hyvin paljon työstä on tällaista arkista valmistelua, tiedustelua ja varautumista. Parhaiten menee silloin, kun kukaan ei edes huomaa sitä. Työtä tehdään hyvässä yhteistyössä varustamoiden, muiden turvapäälliköiden ja viranomaisten kanssa ja pyritään hoitamaan mahdolliset turvauhkat etukäteen. Meillä on hyvä turvallisuusverkosto Turussa.

– Olin aiemmin merillä 15 vuotta. Nuorempana olikin kiva kiertää meriä. Nyt kun on perhettä, on ollut lottovoitto päästä tähän asemaan ja kotikaupunkiin.