Haku

Uusi vaaka käyttöön kesän aikana

Uutinen – 2018 – Uusi vaaka käyttöön kesäkuun alussa

Turun Satama hankkii uuden 34-metrisen ajoneuvovaa´an. Vaaka vastaa tarpeeseen punnita muiden ajoneuvojen ohella myös uusia pitkiä High Capacity Transport HCT-yhdistelmäajoneuvoja. Ne mahtuvat pituutensa puolesta kerralla vaa´alle.

Vaaka on tilattu Lahdesta Precision Oy:ltä, jolla on alan kokemusta1920-luvulta lähtien.

– Vaaka on tilattu ja tulossa, satamamestari Antti Pekanheimo kertoo. Vaa´an pitäisi olla käytössä kesäkuun aikana.

– Vaaka on uudentyyppinen, punnitus hoidetaan mobiililaitteilla. Kuljettaja syöttää älypuhelimeen tai mobiililaitteeseen koodin tai punnitus voidaan hoitaa myös etänä, Pekanheimo kertoo.

Tarkkuusvaakaa käytetään esimerkiksi, kun laivaan lastataan bulkkia. Ajoneuvo voidaan punnita ennen ja jälkeen lastauksen. Punnitustiedot ja raportit saadaan välittömästi sähköisinä. Verkkopalvelun avulla tiedot voidaan yhdistää helposti laskutukseen ja jopa kulunvalvontaan.