Haku

Turun kesään uusia risteilyaluksia

Uutinen – 2018 – Turun kesään uusia risteilyaluksia

Kansainvälistä risteilykesäämme tähdittää neljä risteilylaivaa, jotka kaikki tulevat ensikäynnille Turkuun.  Kesän aloittaa 11.6. Prinsendam.

– Seaboard Ovation on aivan uusi alus, joka valmistui vasta toukokuussa. Neitsytkaudellaan se käy Itämeren kierroksellaan myös Turussa, risteily- ja matkustajaliiketoiminnan kehittäjä Marita Anstead kertoo. Turku profiloituu pienille ja keskisuurille risteilylaivoille, joille voidaan tarjota yksilöllistä palvelua.

Heinäkuun lopulla saapuu Silver Spirit, joka on ensimmäinen luksusluokan risteilylaiva, joka on katkaistu ja pidennetty 15 metrillä. Rahtilaivoillehan pidennyksiä on tehty.  Saman varustamon Silver Wind päättää risteilykesän 3. syyskuuta.

Turun linnan ja muiden vakionähtävyyksien lisäksi risteilymatkustajat voivat tutustua mitä erilaisimmilla retkillä esimerkiksi suomalaiseen saunomiskulttuuriin, päästä presidentillisiin tunnelmiin Naantalin Kultarannan puutarhassa tai lähteä olutkierrokselle Koulun, Pankin ja Apteekin hengessä.

– Risteilymatkustajien toiveita kuunnellaan koko ajan herkällä korvalla. Matkustajat ovat lähettiläitä: jos he ovat olleet tyytyväisiä päivään Turussa, sana kulkee eteenpäin. Jo upea saaristo on elämys, Marita Anstead kertoo.