Haku

Viking Gracesta entistä ympäristöystävällisempi roottoripurjeen avulla

2018 – Viking Gracen roottoripurje

Viking Linen M/S Viking Grace saa huoltopäiviensä aikana kannelleen myös uutta tekniikkaa, kun alukseen asennettiin aamulla Norsepowerin roottoripurje.

Roottoripurjeen rakentaja on suomalainen meriteknologiayhtiö Norsepower. Roottoripurje on käytännössä laivan kannelle asennettava 24 metriä korkea sylinteritolppa, joka muuntaa tuulen aluksen työntövoimaksi. Roottoripurje toimii automaattisesti ja järjestelmä pysähtyy, kun tuuleen suunta muuttuu laitteen kannalta huonoksi.

Viking Linen tavoitteena on säästää polttoainekuluja sekä testata Norsepowerin tekniikkaa. Varustamon suunnitelmissa on myös asennuttaa kaksi roottoripurjetta uuteen matkustaja-alukseensa, jonka on määrä aloittaa liikennöinti Turku-Tukholma-linjalla vuonna 2020.

Katso video asennuksesta YouTube-kanavallamme.