Haku

Satamia koskevassa työriidassa on annettu sovintoesitys 7.2.

2018 – Työtaistelu tammikuu 2018

Sovittelija Jukka Ahtela on antanut sovintoesityksen Turun, Naantalin, Rauman, Kokkolan ja Oulun satamissa työskenteleviä nosturinkuljettajia ja satamavalvojia koskevassa työriidassa.

Osapuolet työriidassa ovat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry ja Suomen Merimies-Unioni SMU ry sekä  Avainta ry:n jäseninä olevat Turun Satama Oy, Naantalin Satama Oy, Rauman Satama Oy, Kokkolan Satama Oy sekä Oulun Satama Oy.

Osapuolet antavat vastauksensa sovintoesitykseen torstaina 8.2.2018 klo 14.00. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei kerrota julkisuuteen, ennen kuin vastaukset on annettu.

Työ- ja elinkeinoministeriö kielsi työriitojen sovittelusta annetun lain 8 §:n nojalla riittävän ajan varaamiseksi sovittelua varten edellä mainittua työriitaa koskevien 29.1.2018 klo 6.00 alkavaksi ilmoitettujen työnseisausten toimeenpanemisen 12.2.2018 klo 6.00 saakka.

Uutinen valtakunnansovittelijan verkkosivuilla.