Haku

Finnlinesin alusten kapasiteetti kasvanut tuhansilla metreillä

2018 – Finnlinesin pidennetyt alukset

Lauantaina 27. tammikuuta saapuneen MS Finnwave-aluksen myötä Turun sataman linjaliikenteessä siirryttiin Finnlinesin osalta pidennettyihin laivoihin. Linjalla Finnwave-aluksen parina Turun linjalla liikennöivä MS Finntide on liikennöinyt pidennettynä jo viime vuoden lopulta lähtien. MS Finntide kävi ensimmäistä kertaa pidennyksen jälkeen Länsisatamassa joulukuun alkupuolella. Samassa yhteydessä Finnlinesin Turun liikenne siirtyi Pansiosta Länsisatamaan.

Finnlines-konserniin kuuluvalle satamaoperaattorille Finnstevelle liikennöinnin siirtyminen Pansiosta Länsisatamaan on positiivinen muutos.

”Siirtyminen Pansion satamasta Länsisatamaan on helpottanut toimintaamme; toimimme nyt keskitetysti yhdessä paikassa sen sijaan, että kone- ja henkilöresursseja hajautettaisiin kahteen satamaan”, kertoo Finnsteven Turun aluejohtaja Simo Laurila

MS Finntide oli ensimmäinen Breeze-sarjan ro-ro-alus, jota pidennettiin. Vuonna 2012 valmistunut alus siirtyi pidennettäväksi Gdanskiin syyskuussa 2017. Suunnitelman mukaisesti alus leikattiin kahtia ja 30-metrinen välikappale sijoitettiin osien väliin. Tämän jälkeen osat hitsattiin kiinni uudelleen ja aluksen kapasiteetti kasvoi noin 1 000 kaistametrillä.

Muutoksen jälkeen MS Finntiden pituus on 217,77 metriä ja sen lastikapasiteetti on 4 213 kaistametriä. Käytännössä siis laivaan voidaan lastata noin 1 km:n pituudelta enemmän rekkoja.

Laivojen pidennys on osa Finnlinesin viime vuonna aloittamaa energiatehokkuuden parantamiseen ja päästöjen vähentämiseen tähtäävää investointiohjelmaa. Tämän investointiohjelman myötä Finnlines pidentää neljä Breeze-sarjan ro-ro-alusta sisältäen option kahdesta aluksesta. Koko pidennysohjelma on valmis toukokuussa 2018.

Lähes 30 prosentin lisäys kapasiteettiin vähentää merkittävästi polttoaineen kulutusta kuljetettua yksikköä kohden. Tämä lisää energiatehokkuutta ja auttaa vähentämään päästöjä.

”Finnlines on jatkanut laivastoon tehtäviä investointejaan varmistaakseen toimintansa yhä vastuullisempana ja ympäristöystävällisempänä varustamona. Vastataksemme kasvaneeseen kysyntään laajennamme laivastoamme pidennysohjelman avulla. Tällä tavoin voimme palvella asiakkaitamme paremmin ja kasvaa yhdessä asiakkaidemme kanssa”, kertoo Finnlinesin talous- ja rahoitusjohtaja Tom Pippingsköld.