Haku

Satamia uhannut lakko siirtyy – lisäaikaa neuvotteluille

Uutinen – 2018 – Työtaistelu tammikuu siirtyy

Oulun, Kokkolan, Rauman, Naantalin ja Turun satamia uhannut lakko siirtyy. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti siirtää 29.1.2018 uhkaavia satamalakkoja kahdella viikolla. Työnseisaukset voidaan siten toteuttaa vasta 12.2.2018, mikäli työriitaa ei siihen mennessä saada ratkaistua.

Satamat saivat Suomen Merimiesunioni ry:ltä ja Auto- ja Kuljetustyöntekijäliitto AKT ry:ltä työtaisteluilmoituksen perjantaina 12. tammikuuta. SMU:n ja AKT:n jäseninä olevia torninosturinkuljettajia ja satamavalvojia koskevan lakon oli tarkoitus alkaa maanantaina 29.1. klo 6.

Avaintyönantajat AVAINTA ry on yhdessä mainittujen satamayhtiöiden kanssa neuvotellut SMU:n ja AKT:n kanssa mahdollisesta työehtosopimuksesta. Neuvotteluosapuolten näkökannat ovat olleet kaukana toisistaan.

Neuvotteluita jatkettiin sovittelija Jukka Ahtelan johdolla tiiviisti 24. ja 25.1. aikana.

– Neuvotteluita käytiin tiiviisti hyvässä hengessä. Tietystä lähentymisestä huolimatta emme kuitenkaan saavuttaneet yhteistä näkemystä molemmille osapuolille merkityksellisissä kysymyksissä. Lisäaika tullaan käyttämään ratkaisun hakemiseksi, toteaa Avaintyönantajat AVAINTA ry:n toimitusjohtaja Vesa Laine.

Työriitojen sovittelua jatketaan edelleen sovittelijan johdolla. Seuraavat tapaamiset ovat myöhemmin tällä viikolla.

Tiedote AVAINTAN sivuilla.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Vesa Laine, Avaintyönantajat AVAINTA ry, 050 5249 551

Lisätietoja Turun Satamassa antaa:
toimitusjohtaja Christian Ramberg, puh. 050 5533 100, christian.ramberg@portofturku.fi