Haku

Mann Linesin ML Freyja saapuu Turkuun 5. tammikuuta

2018 – ML Freyja aloittaa liikennöinnin

Turun sataman tuorein tulokas, Mann Linesin m/s ML Freyja aloittaa liikennöinnin Turku-Bremerhaven-Harwich-Cuxhaven-Paldiski-Turku–linjalla 5. tammikuuta. Alus korvaa linjalla liikennöineen Foretellerin.

Suoraan telakalta saapuva ro-ro-alus ML Freyja on viisitoista vuotta edeltäjäänsä nuorempi ja operatiivisesti tehokkaampi. ”Uusi laiva tuo linjalle jatkumoa pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Mann Linesin toimitusjohtaja Timo Helanto. ”Nykyaikainen tekniikka lisää toimintavarmuutta ja vähentää päästöjä. Sen avulla voimme myös tehostaa lastinkäsittelyä satamissa ja näin ollen voimme odottaa satamassa oloaikojen lyhentymistä”, lisää Helanto.

ML Freyjan kannelle mahtuu kaksi konttia päällekkäin ja alukseen voidaan lastata entistä painavampia tuotteita, mikä on etu erityisesti teollisuuden projektikuljetuksissa.

”Yleisesti ottaen kaikki valmistavan teollisuuden tuotteet soveltuvat mainiosti ML Freyjan kuljetettavaksi sekä viennissä että tuonnissa”, tarkentaa Timo Helanto.

Pituutta uudella aluksella on 191,4 metriä, leveyttä 26,2 metriä ja pääkannen korkeus on 7 metriä. Kaistametrejä aluksessa on noin 3 000.