COVID-19-OHJEET

Turun satamassa on valmistauduttu koronaviruksen leviämisen estämiseen. Satama noudattaa eri viranomaisten ja Turun kaupungin ohjeistuksia. Toimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi.

Lue kaikki ohjeet
Haku

Throwback Thursday 21.12.

Throwback Thursday – vko 51

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäisyyttään. Sen kunniaksi julkaisemme sarjan kuvia Turun Sataman arkistoista Throwback Thursday -teemalla. Arkistojen tarjoamat kuvatekstit ovat tiiviitä, joten mikäli sinulla on lisätietoa kuvista, jaathan informaatiota muillekin Sataman LinkedInin ja Twitterin kommenttikentissä.

Säännöstelytalouden hellittäessä sataman rakenteiden rakentaminen sai uutta vauhtia 1950-luvun alussa. Turun satamassa oli ilman jokivarsia 1960-luvun päättyessä laitureita yli kolme ja puoli kilometriä. Laituripituuden kasvaessa Linnanaukolle hankittiin 1950-luvun puolivälistä lähtien myös lisää nostureita; 1960-luvun alkaessa niitä oli satamassa 27 kappaletta.