Haku

Sataman maamerkki viettää juhlavuotta

2017 – Ansaldo 20 vuotta satamassa

Vuonna 1997 Turun Sanomat uutisoi Turun sataman saaneen uuden huomattavan maamerkin, kun uusi, yli 50 metriä korkea konttinosturi oli aloittanut toimintansa. 600 tonnia painava Andsaldo-nosturi tuotiin Italiasta meriteitse. Tänä vuonna tulee kuluneeksi siis 20 vuotta siitä, kun Ansaldo otettiin käyttöön satamassa.

Sataman nosturit, Ansaldo mukaan lukien, ovat kokeneet vuosien saatossa useita uudistuksia. Tänä vuonna satamassa on suoritettu kontti- ja monitoiminosturien täydellinen peruskunnostus osana rahtiliikenteen palvelujen kehittämistä. Kunnostuksen yhteydessä nykyaikaistettiin myös nosturien logiikka, minkä ansiosta nosturitoiminta tapahtuu entistä sujuvammin raskaan teollisuuden projektilastit mukaan lukien. Nopeammat nostot tehostavat lastinkäsittelyä ja lyhentävät osaltaan Turun sataman jo ennestään lyhyttä läpimenoaikaa.