Haku

Throwback Thursday 16.11.

Throwback Thursday – vko 46

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäisyyttään. Sen kunniaksi julkaisemme sarjan kuvia Turun Sataman arkistoista Throwback Thursday -teemalla. Arkistojen tarjoama kuvatekstit ovat tiiviitä, joten mikäli sinulla on lisätietoa kuvista, jaathan informaatiota muillekin Sataman LinkedInin ja Twitterin kommenttikentissä.

Bore II, oli itseasiassa viides samanniminen alus. Kun se valmistui vuonna 1952, sen nimi oli S/S Aallotar. Alus oli yksi kolmesta niin sanotusta olympialaivasta, jotka suomalaiset varustamot olivat tilanneet Helsingin olympialaisia varten.  Bore II oli liikenteessä vuosina 1971–1973 kunnes paloi marraskuussa 1973 ollessaan talviteloilla Turussa. Alus tuhoutui pahoin ja jäi puoliksi uponneena Aurajoen rantaan. Se nostettiin ylös ja hylky myytiin Helsingin Romuliike Oy:lle romutettavaksi. Aluksesta säilyi kuitenkin 35 metrin pituinen osuus, joka muutettiin Aksu-nimiseksi työproomuksi.