Haku

Throwback Thursday 9.11.

Throwback Thursday – vko 45

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäisyyttään. Sen kunniaksi julkaisemme sarjan kuvia Turun Sataman arkistoista Throwback Thursday -teemalla. Arkistojen tarjoama kuvatekstit ovat tiiviitä, joten mikäli sinulla on lisätietoa kuvista, jaathan informaatiota muillekin Sataman LinkedInin ja Twitterin kommenttikentissä.

Tällä kertaa Throwback  Thursday vie meidät vuoteen 1969. Kanavaniemeltä otetussa kuvassa näkyy, millaisia tulvia sen alueelle on aikoinaan noussut. Tulvia on syntynyt silloin, kun merivesi on ollut poikkeuksellisen korkealla ja saman aikaan syysmyrsky on painanut vesiä satama-altaaseen. Kanavaniemen kärjen laituri- ja katualueiden pinta oli aiemmin niin matalalla, että sadevesiviemärit ovat alkaneet toimia ”takaperin”: vesi nousee niitä pitkin merestä kaduille ja aukioille sen sijaan, että ne johtaisivat sadevedet mereen. Kyse ei siis ollut suoranaisesti siitä, että merivesi olisi tulvinut laitureilta kaduille, sillä laiturien reunamuurit on rakennettu sen verran korkeiksi, ettei merivesi yllä niiden yli. Vuonna 2009 katualueita nostettiin niin, ettei vesi enää pääse nousemaan sadevesiviemäreitä pitkin kaduille.