Haku

Suuronnettomuusharjoitus Naantalin satamassa 18.10.

Uutinen - Suuronnettomuusharjoitus - Naantali

Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa suuronnettomuusharjoituksen Naantalin satamassa sekä Turun ja Naantalin edustalla olevalla merialueella 18.10.2017 klo 9–14. Harjoituksen aikana alueella liikkuu tavallista enemmän viranomaisaluksia, -ajoneuvoja ja -helikoptereita. Alueella voi olla myös havaittavissa vaaratonta savua.

Harjoituksen lähtötilanteena on matkustaja-aluksen ja öljytankkerin kuvitteellinen yhteentörmäys Turun ja Naantalin satamiin johtavalla väylällä. Matkustaja-aluksessa loukkaantuu törmäyksen johdosta noin 50 henkilöä, jotka evakuoidaan alukselta Naantalin satamaan. Matkustaja-aluksella syttyy myös tulipalo ja alukset vuotavat öljyä mereen.

Evakuoinnin ja tulipalon sammutuksen suorittaa ja johtaa Rajavartiolaitos apunaan kolme MIRG-ryhmää (kaksi ryhmää Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta ja yksi ryhmä Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta). Öljyvuotoa tyrehdyttämään hälytetään Varsinais-Suomen pelastuslaitos, joka osallistuu operaatioon kuudella aluksella.

Harjoitukseen osallistuvat Varsinais-Suomen pelastuslaitos, Naantalin satama, Rajavartiolaitos, Helsingin pelastuslaitos, Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitos, Neste, Poliisi, Turun Satama ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulu.

Samaan aikaan Naantalin sataman harjoituksen kanssa järjestetään suuronnettomuusharjoitus Nesteen Naantalin jalostamolla. Jalostamon harjoitus järjestetään karttaharjoituksena.

Lisätietoja HAZARD-hankkeesta.

Suuronnettomuusharjoituksen esite

Lisätiedot harjoituksesta:

harjoituksen johtaja, palomestari Miikka Toivonen, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, p. 040 620 5473, miikka.toivonen@turku.fi

satamajohtaja, kaupallinen ja operatiivinen johtaja, Yrjö Vainiala, Naantalin satama, p. 050 4649 915, yrjo.vainiala@portofnaantali.fi

johtokeskusupseeri Tomi Maunu, Rajavartiolaitos, p. 029 542 7704, tomi.maunu@raja.fi

Twitterissä: #neste2017 ja #naantali