Haku

Kaupunkipyörän voi lainata toukokuusta alkaen myös satamasta

2017 – Kaupunkipyöräasema satamaan

Toukokuussa Turussa alkaa kaupunkipyöräkokeilu, jossa Turkuun hankitaan 300 kaupunkipyörää, niiden telineasemat sekä ylläpito. Telineasemia on 37, joista kolme on siirreltäviä. Pyörien telineasemia sijoitetaan Kupittaalta satamaan.

Kaupunkipyörät kuuluvat osaksi Civitas Eccentric -hanketta, joka kehittää Turussa fiksua liikkumista.

─ Yhteiskäyttöpyöräjärjestelmän käyttöönotto tukee monia kaupunkistrategian linjauksia kestävästä ja ilmastoystävällisestä liikkumisesta. Uskon, että järjestelmä tuottaa pyörien käyttäjille kiinnostavan uuden vaihtoehdon niin yksittäisiin matkoihin kuin osaksi päivittäistä matkaketjuakin, sanoo kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen Turun kaupungilta.

Pyörät tulevat Nextbike Polska S.A. -yritykseltä, joka on voittanut tarjouskilpailun.  Nextbikella on kansainvälisesti noin 35 000 pyörää 23 maassa ja neljällä mantereella.

─ Meillä on ilo ja kunnia olla mukana tuomassa kaupunkipyöräjärjestelmää Turkuun. Tarjouskilpailun kriteerien perusteella tarjoamme kaupunkiin uusimman patentoidun älypyörämallimme, jossa yhdistyy tavallisen pyörän ominaisuudet elektronisiin osiin, kuten lukitusjärjestelmään. Ympäristöystävällisyys, turvallisuus ja innovoivuus ovat meille tärkeitä osa-alueita, sanoo puolalainen Nextbiken hallituksen puheenjohtaja Tomasz Wojtkiewicz.

Pyörien ja telineiden ominaisuuksia ja ulkonäköä räätälöidään yhteistyön alkaessa sopivaksi niin kaupunkikuvaan kuin Turun seudun joukkoliikenne Fölin ilmeeseen. Pyöriin on mahdollista saada myös sponsorinäkyvyyttä. Lisätietoa pyörien teknisistä ominaisuuksista julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Kuva: Nextbike Polska S.A.